Új helyiségek kialakítása a lakásban, de mivel?

Már meglévő házunkban az új helyiségek kialakításához a legjobb alternatívát még mindig a gipszkarton falak jelentik.

Gipszkarton falak kialakítása a lakásban

A modern otthonok egyik kötelező velejárójává váltak az óriási belső helyiségek. Ma már szinte alig épül olyan ház, mely nem egy hatalmas, amerikai konyhás nappalival és étkezővel készül, ami azon túl, hogy mutatós megoldás, a helykihasználás tekintetében nem a legjobb alternatíva. Rengeteg esetben előfordulhat ugyanis, hogy az életünk olyan irányt vesz, amikor szükségessé válik otthon még egy extra helyiség, hiszen elegendő csak egy új karrierre, vagy a váratlan családbővítésre gondolni, amivel sürgetően szükségessé válhat kialakítani egy-egy újabb helyiséget.

Mert azt bizonyára csak nagyon kevesen tehetik meg az életükben, hogy többször építkezzenek vagy vásároljanak maguknak házat, tehát a legjobb alternatíva ilyenkor az, ha újabb helyiségeket alakítunk ki a meglévő életterünkön belül. Ezt megtehetjük ugyan hozzáépítéssel is, de amennyiben egyszerűen, gyorsan, hovatovább olcsón szeretnénk megvalósítani a dolgot, akkor inkább a belső terek alaposabb felosztása az egyetlen járható út, hiszen egy óriási nappalit vagy hálót így könnyen feloszthatunk, és új gardróbot, dolgozószobát vagy éppen gyerekszobát alakíthatunk ki otthon.

Új helyiségek kialakítása a lakásban, de mivel?

Mik a lehetőségek?

A belső térelválasztásra manapság több lehetőségünk is van, azonban a leggyakrabban a különféle téglákból vagy gipszkartonból felhúzott válaszfalak a legjobbak. Bár sokan a téglára esküsznek, hiszen pláne Ytongból nagyon gyorsan és könnyedén lehet masszív falakat építeni utólag is, azonban rengetegen azért vetik el az ötletet, mert a téglához vizes kötőanyagot kell keverni, ami óriási felfordulással jár. Ezért döntenek ennek tudatában rengetegen a gipszkarton mellett, hiszen ilyenkor nemcsak rengeteg kosztól és portól, hanem a felfordulástól és a nagy kiadástól is megkímélhetjük magunkat.

Nagyon fontos azonban, hogy bármelyik lehetőséget is választjuk, mindig minőségi alapanyagokat használjunk, és megfelelő szakembereket kérjünk fel a munkára, hiszen a válaszfalak kialakítása statikai értelemben rendkívül szigorú szabályok mentén történik, ezáltal nemcsak az esztétikát tiporhatja romokba, hanem balesetet vagy tragédiát is okozhat egy rosszul kivitelezett szerkezet.

Miért a gipszkarton a legjobb választás?

Bár fentebb már érintettük néhány gondolat erejéig, azért érdemes összefoglalóan is elmondani, hogy miért a gipszkarton a legjobb alapanyag, ha válaszfalak kialakításáról beszélünk. Az egyik legfontosabb, hogy a gipszkarton az ár tekintetében töredéke a téglának, tehát relatíve olcsón tudunk masszív és a többi falhoz teljesen hasonló megjelenésű térelválasztót készíteni otthonunkban. Nagy előnye még, hogy nincs száradási idő, a fal kialakítása pedig akár egyetlen nap alatt megvalósulhat a szerkezet felállításától kezdve, a glettelésig bezárólag, hiszen nem kell arra várni, hogy a megfelelő anyagok megkössenek, rögtön rá lehet dolgozni, meg lehet terhelni az építményt.

A térelválasztás kapcsán sokan azért ódzkodnak a gipszkartontól, mert sem a szerkezet, sem a tulajdonságok tekintetében nem említhető egy lapon a téglával, ez azonban tévedés. Bár egy kicsit nagyobb befektetés, de a gipszkarton válaszfalakat nagyszerűen szigetelhetjük, ezáltal megfelelő kialakítás esetén ugyanolyan, sőt akár még jobb hang- és hőszigetelés is elérhető velük. Nyilván ehhez nagyon fontos az, hogy réteges kialakítással dolgozzunk, de mivel a gipszkarton önmagában köztudottan rossz szigetelő, ezért mindenképpen élnünk kell ezzel a lehetőséggel, de érdemes kiemelni, hogy a válaszfalak szélessége még ilyenkor sem haladja meg a téglából készült térelválasztókét, vagyis olcsóbban, könnyebben, gyorsabban és kisebb helyigénnyel kaphatjuk ugyanazt, mint például Ytongból.

Felkeltettük érdeklődését?
Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat

Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket