Termékkategóriák

Homok kínálatunk

A homok az építkezések egyik elengedhetetlen alapanyaga, amelynek több fajtája van, ezek a homokszemcsék nagyságában és összetételükben különböznek egymástól. Tekintse meg homok kínálatunkat, kérjen ajánlatot oldalunkon vagy telefonon.

BÁNYAHOMOK
BÁNYAHOMOK
HOMOK 0,1
HOMOK 0,1

A homok a legapróbb szemcsemérettel rendelkező ömlesztett anyag, mely rendkívül széles felhasználási lehetőségekkel kecsegtet a betonozástól kezdve, a kertépítésen át a gyermekjátszók kialakításáig bezárólag. Az építőipar egyik nélkülözhetetlen kellékéről van szó, ebből a szempontból pedig két típusát különböztethetjük meg, geológiailag azonban rendkívül sokféle változata ismert.

Milyen típusai vannak a homoknak?

Ha kizárólag az építőipari csoportosításnál maradunk, akkor a homokot ömlesztett anyagként két típusra oszthatjuk, így beszélhetünk folyami homokról, valamint bányahomokról. Lássuk, hogy ezeket a gyakorlatban mire lehet felhasználni!

Mire való a folyami homok?

A folyami homok egy 0,1 mm-es szemcsenagysággal rendelkező ömlesztett anyag, mely rendkívüli finomságának köszönhetően az építkezések egyik fontos összetevője. Kiváló alternatíva, ha külső- és belső vakolási munkálatokra van szükségünk, de nagyon jó hígbeton, azaz misung készíthető belőle. Ezen felül gyakran alkalmazzák önmagában is, bizonyos térkövek vagy szegélykövek esetén például ideális megoldás lehet alapozáshoz, valamint fugázáshoz egyaránt.

Mire való a bányahomok?

A bányahomok közel sem olyan tiszta ömlesztett anyag, mint folyami változata, mely inkább egyfajta sóderpornak tekinthető. A bányahomok már sárgás színében is különbözik tőle, aminek az oka a származási helye. Emiatt betonozáshoz ritkán, inkább korabeli épületek és betonelemek korhű felújításakor választják, de a díszkertekben is gyakori vendég a homokkedvelő növényeknél, illetve térkövek vagy betonkockák lerakásakor, azok fugázásakor. A gyerekek számára a bányahomok a legideálisabb megoldás homokozóba, illetve a játszóterek aljának puha feltöltésére.

Mennyibe kerül a homok?

A homok árát elsődlegesen az határozza meg, hogy melyik típusát választjuk, hiszen ha csak minimálisan is, de van eltérés a folyami- és a bányahomok között. Mindkét típust egyenesen a bányából szállítjuk ki a megrendelőhöz, így a kitermelési költségek mellett az ömlesztett anyag osztályozása mellett a logisztika is meghatározó az árcédula tekintetében. Ezek összességében befolyásolják a homok árát, méghozzá természetesen a mennyiség mellett, hiszen a köbméterben számolt ömlesztett anyag kapcsán ez a kérdéskör módosítja a leginkább a végösszeget.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Házhoz is szállítják a homokot?

A Békás Épker nagy géppark mellett garantálja, hogy amennyiben a megrendelő vállalja a felmerülő logisztikai költségeket, akkor a homokot a kívánt mennyiségben eljuttatja a felhasználási helyére. A szállításnak minden esetben egyedi költségei lesznek, amit több tényező együttesen befolyásol, éppen ezért minden esetben egyedi elbírálás alapján történik. A végösszeget meghatározza, hogy milyen távolságra kell szállítani az ömlesztett anyagot, hogy a megrendelőnek milyen típusra és mekkora mennyiségre van szüksége, illetve a teljesítéshez mekkora teherautót kell elindítani. Minél nagyobb mennyiségről van szó, annál kedvezőbb ár kalkulálható, emiatt a szállítási költségek mindig egyedi díjszabáson alapulnak.

Miként zajlik a homok házhoz szállítása?

A kiszállítás minden esetben azzal indul, hogy az ömlesztett anyagot a bányában frissen felpakolják egy billenőplatós teherautónkra. Ez utóbbi azért fontos, mert egy ilyen típusú gépjárművel a helyszínen a felhasználási helyéhez legközelebb eső ponton tudjuk majd lerakni a megrendelt árut, sőt lehetőség van arra is, hogy egyszerre akár több ponton történjen a deponálás, vagy ha a megrendelő úgy kínálja – mert éppen térkő alá kéri a homokot –, akkor finom elterítésre is lehetőség van. A kiszállítás kapcsán mindig törekszünk a gyors határidőkre, valamint az előre egyeztetett és lebeszélt időpontok pontos betartására.

Mennyi homokot tudnak egyszerre házhoz szállítani?

Ebben a tekintetben nincs maximalizált határ, mivel a Békás Épker úgy rendezkedett be, hogy a nagy és egyben változatos géppark segítségével a magánszemélyek mellett a kivitelezők igényeit is ki tudják elégíteni, így ha szükséges, akkor egyszerre akár 20-25 köbmétert is ki tudunk szállítani egyetlen gépjárművel. Természetesen ennél nagyobb mennyiség sem akadály, de ilyenkor több teherautót kell elindítani a teljesítéshez. Szükség esetén a szállítás több részletben is megoldható, a folyamatnak azonban minden esetben meglesz a maga díjszabása.

Csak a fővárosban kérhető a homok kiszállítása?

Alapvetően a Békás Épker a fővárosra és vonzáskörzetére koncentrál, ami azt jelenti, hogy telephelyünktől maximum 70 kilométeres távolságon belül vállaljuk az ömlesztett anyagok kiszállítását. Hogy a megrendelő által megadott cím közigazgatásilag Budapesthez tartozik-e még vagy sem, az ennek fényében nem jelent akadályt. Fontos azonban, hogy a kiszállítást minden esetben külön megbeszélés előzi meg, hogy a sofőr felkészülten érkezzen a helyszínre, hogy a megfelelő teherautót választhassuk a feladathoz. A logisztikának minden esetben extra költségei vannak, miközben törekszünk a rövid kiszállítási idők mellett a határidők betartására is.