Termékkategóriák

Tűzifa kínálatunk

Aki fatüzelésű rendszerrel biztosítja otthona melegét a hidegebb időszakokban, az biztosan jól tudja, hogy milyen nagy érték a jó minőségű tűzifa. Különösen abban az esetben, ha hasított, száraz keményfa adja hozzá az alapot.

Nyilvánvalóan tűzifára más esetben is szükség van, a kerti sütögetések esetén például szintén elengedhetetlen kellék, azonban bármelyik felhasználási módjáról legyen szó, arra mindenképpen ügyeljünk, hogy száraz- és keményfát válasszunk, hiszen csak ilyen háttérrel lehetünk biztosak abban, hogy a tüzelőanyag megfelelő égéshő leadására képes.

A Békás Épker kínálatában elérhető kalodás tűzifára mindkét kitétel érvényes, hiszen nem frissen vágott, hanem hasított és kiszáradt fáról van szó, méghozzá vegyesen tölgy, cser és bükk fajtákból válogatva, melyek hasonlóan jó fűtőértékkel rendelkeznek.

Milyen fatípusok kerülnek a kalodás tűzifába?

A Békás Épker által forgalmazott kalodás tűzifa minden egyes tétele vegyes összetételű, ezáltal többféle fatípust találhatnak benne a vásárlók, melyek aránya jellemzően egységes. Alapvetően tölgyfa, cserfa és bükkfa hasábok kerülnek a kalodába, vagyis kizárólag keményfa, melyek kiváló fűtőértékkel rendelkeznek, hasított mivoltukból kifolyólag pedig közel kályhakész állapotúak.

Milyen fűtőértékkel rendelkezik a kalodás tűzifa?

A kalodás tűzifa háromféle hasított fatípust tartalmaz, melyek a bükk, a tölgy és a cser. Mindhárom keményfa, így fűtőértékük rendkívül magas, a tűzifák közül a legmagasabbak közé sorolandó. Pontos számokban kifejezve a cser a legmagasabb a maga 16,8 MJ/Kg értékkel, azt követően a bükkfa a legjobb a csomagban 15,6 MJ/Kg-mal, de a tölgy is kiemelkedő a 15,1 MJ/Kg fűtőértékével. Ez légszáraz környezetben 2700 kWh / köbméter energiát képes biztosítani tüzeléskor, tehát fűtésre is nagyon ideális.

Természetesen a fűtőértéket más tényezők is befolyásolják. Ilyen példának okáért a fafajta mellett a minőség – korhadás, betegségek –, illetve a nedvesség is. A Békás Épkernél kapható tűzifa minden esetben jó minőségű, és nemcsak hasított, hanem száraz is egyben, tehát garantált, hogy a legjobb fűtőértékre számíthatunk tőle.

Mire használható a kalodás tűzifa?

A kérdés leginkább arra vonatkozik, hogy alkalmas-e fűtésre? Mivel kiváló fűtőértéket képes nyújtani és kizárólag keményfa található a kalodában, ezért természetesen tökéletesen alkalmas arra, hogy a leghidegebb téli időszakokban is melegen tarthassuk vele a lakást, ha fával fűtünk. Ezen felül a kalodás tűzifa teljesen ideális megoldás, ha tábortüzet raknánk az udvaron, esetleg egy kerti sütögetést tervezünk, hiszen sokáig, nagy hőfokkal ég, száraz jellegéből fakadóan pedig alig füstöl és alig kormol.

Mennyibe kerül a kalodás tűzifa?

A kalodás tűzifa árát számos tényező meghatározza, így alapvetően a piacon például évről-évre növekvő tendenciát mutat a vételára minden fafajtának. Az olyan keményfák, mint amilyenek az általunk kínált kalodás kiszerelésben is megtalálhatók, jellemzően a magasabb árkategóriát képviselik, hiszen fűtőértékük jóval nagyobb, mint a puhafáknak. Ezen felül a tűzifa árát befolyásolja a szárazság mellett a feldolgozottság, hiszen az egész rönkök jellemzően olcsóbbak, mint a hasított, kályhakész termékek, azonban extra munkát igényelnek.

Ezen felül természetesen meghatározza még a tűzifa végösszegét, hogy mekkora mennyiségre van szükségünk belőle, de házhozszállítás esetén a logisztika költségeivel is számolnunk kell, amit leginkább az befolyásol, hogy a telephelytől milyen távolságra kell elvinni a megrendelt terméket.

Mennyi tűzifa kerül a kalodába?

Egy kaloda egy erdei köbméternek megfelelő tűzifa fogadására alkalmas, ami azt jelenti, hogy 1 méter hosszúságról és 1,7 méter magasságról van szó. Fontos, hogy erdei köbméterről beszélünk, nem hagyományos köbméterről, aminek az oka, hogy ez a mennyiség tud kiadni a fa göcsörtös formájából fakadóan ténylegesen egy köbméter tömör fának megfelelő értéket, hiszen légüres formában ez az alapanyag nehezen pakolható.

Kérhető házhozszállítással a kalodás tűzifa?

Természetesen, a Békás Épker több olyan teherautóval is rendelkezik, mely lehetővé teszi a kalodás tűzifa házhozszállítását. Ennek természetesen minden esetben meglesznek a maga logisztikai költségei, azonban minél több tűzifára van szükségünk, természetesen annál nagyobb kedvezmények kalkulálhatók a végösszeg tekintetében. Emiatt érdemes lehet például a téli tüzelőnél egy alkalommal beszerezni a szükséges famennyiséget.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Miként történik a kalodás tűzifa házhozszállítása?

Mivel a kalodás tűzifa egyáltalán nem könnyű, ezért egyetlen kaloda esetén is arra törekszünk, hogy daruval rendelkező teherautóval tudjuk kiszállítani a helyszínre, ami rendkívüli mértékben meg tudja könnyíteni a fel- és lerakodás folyamatát. A kalodát ilyenkor a megfelelő daruvéggel kiegészítve egyben meg tudjuk fogni, és egyszerűen leemelni a platóról úgy, hogy a megfelelő terepviszonyok esetén a tűzifa rögtön a helyére, illetve annak közvetlen közelébe kerülhet.

Nemcsak egyszerű és gyors, hanem rendkívül tiszta megoldás is egyben, hiszen a kalodás tűzifával így nem szemetelünk, és a megrendelő is könnyen le tudja takarni a terméket addig, amíg nem kerül a végleges helyére. Fontos, hogy a teljes folyamat a megrendelő igényeihez igazítva, folyamatos egyeztetés mellett történik, így a vásárlás után mindig pontosan egyeztetjük a kiszállítás időpontját és körülményeit egyaránt.

Mennyi kalodás tűzifát tudnak kiszállítani egyszerre?

Ez minden esetben annak a függvénye, hogy milyen teherautót tudunk elindítani hozzá. Ha szükséges, akkor több fordulóval oldjuk meg a tűzifa kiszállítását, hiszen a Békás Épker úgy rendezkedett be, hogy nemcsak a magánszemélyek, hanem akár az intézmények igényeit is ki tudja elégíteni ebből a szempontból. Ennek megfelelően állunk a vásárlók rendelkezésére akkor is, ha csak egy kalodányi tűzifára van szükségük, de akkor is, ha az egész téli tüzelőt tőlünk szereznék be. Budapesten és vonzáskörzetében jellemzően rövid határidőkkel és piacvezető árakkal vállaljuk a kiszállítást.

Csak Budapesten kérhető a kalodás tűzifa házhozszállítása?

Nem feltétlenül, hiszen a házhozszállítás kapcsán fontos kiemelnünk, hogy Budapesten és vonzáskörzetében vállaljuk a feladatot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy telephelyünktől maximum 70 kilométeres körzeten belül tudjuk házhoz vinni a megrendelt tételeket. Összességében tehát nem fontos, hogy a megrendelő a fővárosban lakjon, ha a távolság tőlünk 70 kilométeren belül található, akkor a kiszállítás a megfelelő fuvardíjak ellenében minden további nélkül megoldható kisebb és nagyobb mennyiségben egyaránt.