Termékkategóriák

OSB lap kínálatunk

Az OSB lap egy univerzális termék, amit az építőipartól kezdve a belső építészetig bezárólag rendkívül széles körben felhasználnak. A préselt fenyőnyesedékből készült építőelemek ideálisak belső és külső építészethez, csomagoláshoz, szigeteléshez, de akár még könnyű szerkezetes kinti tárolók vagy fás kamrák építéséhez is.

Az OSB lapok  a legnépszerűbb építőanyagok, ha gyors, tartós, esztétikus, nem mellesleg pedig természetes burkolóanyagot keresünk. Ideális alternatíva, ha belső építészetről van szó, de gyakran használják tetőszerkezeteknél, tetőtérkialakításoknál, térelhatárolóknál, sőt garázsok, szerszámosok és egyéb kültéri könnyűszerkezetes épületek burkolásakor egyaránt.

Az építőanyag alapját a fenyőnyesedék adja, melyet egy speciális szer közbenjárásával préselnek össze és alakítanak ki táblázott formában. Két típusa ismert, a hagyományos és a nútféderes változat, melyek a felhasználhatóság tekintetében kis mértékben ugyan, de eltérhetnek egymástól.

Természetesen a Békás Épker kínálatában is megtalálhatók a jó minőségű OSB lapok, így mindkét terméktípusból többféle méretkategóriával tudunk szolgálni vásárlóinknak – igény szerint akár házhozszállítással is.

Milyen OSB lapokat forgalmaz a Békás Épker építőanyag kereskedés?

Kínálatunkban kétféle OSB lap található, így a hagyományos- és a nútféderes típusok. Mindkettőnek további altípusai vannak, melyek leginkább a méretükben különböznek egymástól. A kiterjedés tekintetében a lapok között nincs különbség, ellenben vastagságuk terén már igen, hiszen munkája válogatja, hogy melyik lehet a jó választás. Ennek megfelelően kérhetünk akár 1 centiméteres, de akár két centiméternél is vastagabb változatokat, melyek a lépésállóság és a tartósság tekintetében igencsak jelentős statikai különbségekkel rendelkeznek.

Mi a különbség a hagyományos és a nútféderes OSB lap között?

Az alapanyagukat és a statikai tulajdonságukat tekintve gyakorlatilag semmi. Az egyetlen különbség a lapok széleinek kiképzésében keresendő, lévén míg a hagyományos típusok egyszerű levágást kaptak, addig a nútféderes OSB lapok – ahogy nevük is mutatja – speciális núttal lettek ellátva, így az egyes darabok könnyebben összedolgozhatók, pontosabb és jobb illesztések érhetők el a segítségükkel.

Mire használható a hagyományos OSB lap?

Bár vannak különféle alapvetések, azonban összességében az OSB lap szinte bármikor előnyösen felhasználható, ahol természetes, azaz fa alapú burkolóanyagra van szükségünk gyorsan és egyszerűen. Mivel az OSB lapok a tartós párát és nedvességet nem szeretik, ezért érdemes olyan helyen alkalmazni őket, ahol védve vannak ezektől a hatásoktól. Ettől függetlenül alkalmazhatók kültéren és beltéren egyaránt, jellemzően olyan közegben, ahol nem fontos annyira az esztétika. Konkrétan burkolásra, beltéri térelválasztásra, könnyűszerkezetes falak kialakítására a legjobb döntés, de nagyon sokféle barkácsmunkához megfelelő lehet.

Mire használható a nútféderes OSB lap?

A nútféderes OSB lapról alapvetően ugyanazok a tulajdonságok mondhatók el, mint a hagyományos típusáról. Gyors, egyszerű és természetes burkolóanyag, mely nem szereti a párát és a nedvességet, ennek ellenére azonban nemcsak beltéri-, hanem kültéri felhasználásra is alkalmas. Különösen akkor jó választás, ha esztétikusabb, jobban szigetelő megjelenést szeretnénk adni az ebből készült felületeknek, hiszen a nútoknak köszönhetően az OSB lapok, jobban összeilleszthetők, a felületek egymásba lógnak, jobb tartást kapnak.

Mekkora kiterjedéssel rendelkeznek az OSB lapok?

A méret tekintetében a Békás Épker által forgalmazott OSB lapok 250 centiméteres hosszúsággal és 125 centiméteres szélességgel rendelkeznek, így a kombi kialakítású személyautók többségével vagy utánfutóval például könnyedén szállíthatók. Vastagságuk azonban eltérő, ezáltal 1-2 centiméter közötti érték jellemző rájuk, általában 0,8 centimétertől kezdve 2,2 centiméterig bezárólag.

Mennyibe kerül az OSB lap?

Az OSB lapok árát rengeteg különféle tényező meghatározza. Eltérő árkategóriát képviselnek például a hagyományos és a nútféderes típusok, de természetesen befolyásolja a végösszeget az is, hogy melyik vastagság mellett döntöttünk. Ezen felül számolnunk kell még OSB lap vásárlása esetén azzal is, hogy nagyobb mennyiség mellett házhoz kell szállítani az építőanyagot, a logisztikának pedig mindig vannak költségei, melyek természetesen hozzáadódnak a végösszeghez.

Kérhető házhozszállítással az OSB lap?

A Békás Épker több olyan teherautóval is rendelkezik, ami lehetőséget ad arra, hogy a megvásárolt OSB lapokat ki tudjuk szállítani a megadott címre. Ennek természetesen minden esetben meghatározott költségei lesznek, amit nemcsak a mennyiség, hanem a távolság is meghatároz. Mivel az OSB lap könnyedén elkülöníthető más építőanyagtól, érdemes lehet egyszerre más termékekkel együtt megrendelni, példának okáért a párnafákkal, a távtartókkal vagy falszerkezet esetén a közbenső kőzetgyapottal.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Miként történik az OSB lapok házhozszállítása?

Amennyiben száraz idő van – tehát nem fenyeget semmilyen csapadék –, és a vásárló rendelkezik arra alkalmas utánfutóval, esetleg egy nagyobb kombi típusú személyautóval, akkor az OSB lapokat saját maga is hazaszállíthatja, ha van elég hely a 250 centiméter hosszú és 125 centiméter széles daraboknak. Természetesen lehetőség van arra is, hogy mi szállítsuk házhoz a megrendelt OSB lapokat, ez azonban csak nagyobb mennyiség esetén lesz költséghatékony.

Kisebb mennyiségnél ugyanis körülményes a rakodás – ilyenkor kézi erővel történik a lepakolás a platóról –, de amennyiben raklapon kerülnek kiszállításra a lapok, akkor lehetőség van daruval felszerelt teherautóval a helyszínre juttatni a rendelést, amit egyszerűen, a raklappal együtt le lehet emelni a kért helyre. Lényeges, hogy a házhozszállítás minden esetben a megrendelő igényeihez igazított, ezáltal minden részletet egyeztetve, folyamatos kapcsolattartás mellett történik, külön ügyelve a logisztika időpontjára és körülményeire.

Mennyi OSB lapot tudnak kiszállítani egyszerre?

Amennyire a megrendelőnek csak szüksége van, hiszen a kiszállításhoz többféle teherautó áll a rendelkezésünkre, melyek több raklapnyi, több száz OSB lap egyidejű fuvarozását is el tudják látni. A Békás Épker nemcsak magánszemélyeket, hanem vállalkozásokat és kivitelezőket egyaránt ki tud szolgálni, így a mennyiségi kérdések jellemzően nem okoznak problémát. A házhozszállítást ráadásul a fővárosban és vonzáskörzetében nagyon rövid határidőkkel és piacvezető árakkal biztosítjuk vásárlóink számára.

Csak Budapesten kérhető az OSB lapok házhozszállítása?

Természetesen nem, a fuvarozást a fővárosban és vonzáskörzetében, egészen pontosan telephelyünktől legfeljebb 70 kilométeres körzeten belül vállaljuk, függetlenül attól, hogy az adott helyszín közigazgatásilag Budapesthez tartozik-e vagy sem.