Termékkategóriák

Murva kínálatunk

A murva egy rendkívül látványos, fehéres-szürkés színárnyalatú kőzúzalék, aminek esztétikus megjelenését leginkább a mészkő és a dolomit adja. Kifejezetten népszerű ömlesztett anyag abban az esetben, ha szeretnénk kellően masszív és tartós, ámde mégis látványos felületet kialakítani a ház körül. Népszerű alkalmazási területei a bejárók, a járdák, az útalapok és a díszkertek, de ennél sokkal több esetben lehet alkalmazni kimagaslóan jó hatásfokkal.

MURVA 0-20
MURVA 0-20
Murva 12-20
Murva 12-20
Murva 2-5
Murva 2-5
Murva 20-55
Murva 20-55
Murva 5-12
Murva 5-12

Milyen típusai vannak a murvának?

Mint ömlesztett anyag, a murvának alapvetően négy nagyobb típusát lehet elkülöníteni egymástól, melyeket gyakran további alkategóriákra osztanak. Ennek megfelelően beszélhetünk:

  • 2-5 milliméteres ágyazó murváról;
  • 5-12 vagy 12-20 milliméteres kerti murváról;
  • 20-55 milliméteres úti murváról;
  • 0-20 vagy 0-55 milliméteres osztályozatlan murváról.

Mire használhatók az egyes murvatípusok?

Mire való a 2-5 milliméteres ágyazó murva?

Mint azt a neve is mutatja, a 2-5 milliméteres szemcsenagyságot képviselő ágyazó murva kiváló alternatíva abban az esetben, ha fundamentumokat kell kialakítani, ezáltal például biztos felületet a térkő alá, de ennél sokkal előnyösebb, illetve szerencsésebb, ha látható közegben helyezzük el. A fehéres árnyalat miatt így a díszkertek egyik tökéletes kelléke válhat belőle a legkülönfélébb módokon.

Mire való az 5-12 vagy 12-20 milliméteres kerti murva?

A kerti murvát alapvetően kétféle méretkategóriában osztályozzák, aminek az oka leginkább abban keresendő, hogy a kertben nagyon sokféle munkához használható ez a fehér színű ömlesztett anyag. Ennek megfelelően a kisebb szemcsenagyságot jellemzően a járdákhoz, vagy olyan felületekhez használják, ahol nincs járműforgalom, míg a nagyobb, 12-20 milliméteres kerti murva már kellően masszív alapanyag lehet autóbejárók vagy feljárók kialakításához is.

Mire való a 20-55 milliméteres úti murva?

Gyakran előfordul, hogy nagy teherbírású bejárók vagy egyéb felületek, például parkolók kialakítására van szükség a murvából. Ilyen esetekben a 20-55 milliméteres szemcsenagyságú, úgynevezett úti murva lehet a szerencsés megoldás. Nem véletlenül kapta ezt a nevet, hiszen legfőbb funkciója az, hogy akár komplett mellékutak felületkialakítását is elláthassuk vele, de akár fundamentumként is megállja a helyét.

Mire való a 0-20 vagy 0-55 milliméteres poros murva?

A poros murva, vagy más néven osztályozatlan murva azért kapta ezt a nevet, mert a murvaportól kezdve a nagyobb, akár 5 centimétert meghaladó darabkákig bezárólag minden megtalálható benne. Ez különösen egy felület alapozásakor, vagy tartósabb mellékutak kialakításakor tehet jó szolgálatot, hiszen a változatos szemcseméret miatt elképesztően jól tömörödik, így kifejezetten masszív felület képezhető a segítségével.

Mennyibe kerül a murva?

A legnagyobb mértékben jellemzően a szemcseméret, a típus az, ami a murva esetében az árcédulát meghatározza. Az ömlesztett anyagnak ugyanis többféle típusa ismert, és minél apróbbak a szemcsék, jellemzően annál többszöri osztályzáson esett át a termék, ami természetesen a végösszeg tekintetében egy nagyon fontos tényező. Ezen felül a murva árát meghatározza még, hogy mekkora mennyiséget rendelünk az adott típusból, de természetesen a szállítási költségek is befolyásolják az árat.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Kiszállítással is kérhető a murva?

Természetesen, azonban nem árt tudni, hogy a legtöbb murvatípus esetén csak nagyobb mennyiség mellett tekinthető hatékonynak a kiszállítás. A logisztikának minden esetben extra költségei vannak, azonban minél nagyobb mennyiségre van szükségünk, annál nagyobb kedvezményekkel kalkulálhatunk. Ha többféle murvatípust rendelnénk, fontos lehet figyelembe venni, hogy egy fuvarral csak az egyik szállítható ki, ellenkező esetben a különféle szemcseméretek az út során összekeverednének.

Miként történik a murva kiszállítása?

Minden esetben billenőplatós teherautóval, ami azért nagyon fontos, mert rendkívüli módon megkönnyíti, illetve felgyorsítja a lerakodás folyamatát. A teherautót elegendő csak a kívánt helyre kormányozni, majd ott megdönteni a platót, és a murva rögtön a helyére csúszik. Ezzel a megoldással lehetőség van akár több részletben is deponálni az ömlesztett anyagot, de amennyiben kész a helye, és a teherautó is meg tudja közelíteni, akkor a murva akár azonnal el is teríthető, ami utána már csak nagyon minimális utómunkát igényel a megrendelő részéről.

Mennyi murvát tudnak kiszállítani egyszerre?

A Békás Épker a nagy gépparknak köszönhetően képes kielégíteni a nagy beruházók és kivitelezők által támasztott követelmények mellett a magánszemélyek megrendeléseit is, ezáltal kisebb vagy nagyobb mennyiséget egyaránt ki tudunk szállítani. A legnagyobb teherautónk segítségével egyszerre akár 20-25 köbméter murva is eljuttatható a megrendelőhöz, de ennél sokkal kevesebb-, több teherautó indításakor pedig lényegesen nagyobb mennyiségű ömlesztett anyag kiszállítása sem okoz gondot. A körülményekhez igazodva, illetve a megrendelő kérése szerint természetesen a több részletben történő szállítás is megvalósítható.

Kizárólag a fővárosban kérhető a murva házhozszállítása?

Egészen pontosan budapesti telephelyünktől maximum 70 kilométeres távolságban vállaljuk a murva kiszállítását, tehát amennyiben a megrendelő lakhelye ebbe beletartozik, de már nem a fővárosban, sőt nem Pest megyében van, akkor is vállaljuk a házhozszállítást. Fontos azonban, hogy a kiszállítás előtt minden esetben egyeztetés szükséges, nemcsak a fuvardíjak miatt, hanem azért is, hogy az esetleges speciális kérdéseket és kéréseket még a kiszállítás megkezdése előtt tisztázni lehessen.