Lábazati szigetelés XPS lap

Termékkategóriák

Lábazati szigetelés XPS lap kínálatunk

Az XPS lapokra jellemzően akkor van szükség, ha nagy ellenállóképességű polisztirolalapú szigetelés kerül kiépítésre, mely a zártcellás kialakításából fakadóan nagyobb tartóssággal és szilárdsággal rendelkezik, mint a hagyományos EPS lapok.

A leggyakrabban EPS szigetelőrendszerek kiegészítésére, különösen betonkoszorúk és lábazatok burkolására alkalmazzák, de ideális választás pincefalaknál, lapostetőknél, maghőszigetelésre, hőhidak utólagos korrekciójára, sőt a nyílászárók beépítésekor a réskialakítást, a könnyebb, gyorsabb és esztétikusabb munkavégzést is megkönnyíti.

Ma már nagyon sok gyártó kínál XPS lapokat a fenti célokra, melyek között jelentős különbségek nincsenek. Jellemzően zöldes árnyalatú lemezként kaphatók, kiterjedésük általában fix, vastagságuk azonban eltérő, ezen a téren többféle típusuk ismert, használatukhoz pedig speciális ragasztóhabarcsra van szükség.

Ha piacvezető áron szeretnénk kiváló minőségű XPS lapot, a Békás Épker kínálatából hatalmas termékkínálat közül válogathatunk, ezáltal többféle mérettípust választhatunk, sőt rögtön a ragasztót is beszerezhetjük hozzá – akár házhozszállítással.

Milyen XPS lapokat forgalmaz a Békás Épker építőanyag kereskedés?

A Békás Épker kizárólag kimagasló minőségű XPS lapok forgalmazásával foglalkozik, melyeket nemcsak piacvezető árakon, hanem nagy raktárkészletről tudunk biztosítani vásárlóink számára. Gondoskodunk róla, hogy a magas minőségen túl a lehető legszélesebb termékpalettát nyújtsuk az embereknek, ezáltal gyakorlatilag minden lehetséges vastagságú megoldás elérhető a kínálatban.

Mire használható az XPS lap?

Az XPS lap elsődleges szerepe a hőszigetelésben keresendő. Az EPS-hez mérten sokkal sűrűbb, ellenállóbb kialakítást kapott, ennek megfelelően nem a homlokzaton, hanem a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken lehet ideális választás. Ebből kifolyólag a legjobb megoldás lábazatok burkolására – komplett hőszigetelőrendszernél alapvető –, de manapság nagyon gyakran találkozhatunk vele például nyílászárók cseréjénél, ahol alaposan felgyorsítja, megkönnyíti és esztétikusabbá teszi a beépítést. Ezen felül jó döntés pincéknél, lapostetőknél, de akkor is, ha hőhidakat orvosolnánk vele utólag.

Milyen XPS lapok léteznek?

Alapvetően az XPS lapok között nincsen jelentősebb különbség a tulajdonságok tekintetében, azonban a méretüket figyelembe véve annál inkább. A zártcellás polisztirolhab táblás kiszerelésben kapható, egy tábla pedig 125 x 60 centiméter kiterjedésű, ami azt jelenti, hogy 0,75 négyzetméter burkolható egy darabjával, tehát négy lap ad ki három négyzetmétert. Amiben különböznek az XPS lapok, az nem más, mint a vastagság, Léteznek vékonyabb, 1-2 centiméteres megoldások, de 5-8 centiméteres típusok is.

Mennyibe kerül az XPS lap?

Az XPS lap árát rengeteg tényező befolyásolja. A leginkább az, hogy melyik típusát választjuk, hiszen értelemszerűen minél vastagabb táblákra van szükségünk, az annál jelentősebb kiadást jelent majd számunkra. Ezen felül természetesen fontos még az is, hogy milyen mennyiséget vásárolunk belőle, de ha házhozszállítással kérjük a megrendelésünket, akkor a végösszeghez természetesen még logisztikai költségek is társulnak majd. Lényeges, hogy az XPS lapoknál inkább rendszerben gondolkozzunk, hiszen így sokkal nagyobb kedvezmények kalkulálhatók, mintha csak egy-egy csomagot választanánk.

Kérhetők házhozszállítással az XPS lapok?

Amennyiben valakinek csak néhány XPS lapra van szüksége, akkor a visszafogott kiterjedésének és a rendkívül könnyű önsúlynak köszönhetően egyszerűen elszállíthatók egy személyautó csomagtartójában, sőt a tulajdonságából fakadóan még egy kisebb utánfutó is alaposan megpakolható vele. Természetesen akkor sem kell kétségbe esnünk, ha nagy mennyiség esetén nem tudjuk megoldani a házhozszállítást. Ilyen esetekben a Békás Épker valamelyik teherautója viszi a helyszínre az XPS lapokat, melyeket jellemzően nem raklapon kell szállítani, mert csomagban kaphatók. Ezek könnyedén mozgathatók és pakolhatók, sőt, akár más építőanyagokkal vagy szigetelőanyagokkal együtt is eljuttathatók a helyszínre, amit nem árt figyelembe venni a rendeléskor.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Miként zajlik az XPS lapok házhozszállítása?

Mint köztudott, az XPS lapok rendkívül könnyűek és bár nem túl sérülékenyek, házhozszállításuk mégis nagyon gyakran körülményes. Mivel az XPS lapok csomagban kaphatók – egy csomagban pedig jellemzően több tábla található –, ezért jellemzően ilyen tömbökben kerül fel a teherautóra, és a helyszínen is így, kézi erővel történik a lepakolás. Ez nem túl megterhelő és nem is különösebben időigényes folyamat, hiszen az XPS lapoknak még csomagban sincs jelentős súlyuk. Magát a házhozszállítást természetesen rövid határidőkkel, mindig a megrendelők igényeihez igazítva próbáljuk megvalósítani, előre egyeztetve az összes fontos részletet.

Mennyi XPS lap szállítható ki egyszerre?

Mivel a Békás Épker a magánszemélyek mellett a kivitelezők igényeit is ki tudja szolgálni, a több teherautónak köszönhetően egyszerre akár nagyobb mennyiségű, több lakóházra elegendő XPS lap is kiszállítható. Jellemzően önmagában ritkán kérik a logisztikát, általában rendszerben, EPS lapokkal együtt kerül a teherautóra, illetve a helyszínre, de természetesen az sem jelent problémát, ha valakinek több száz XPS lapra van szüksége, a nagyobb megrendelések teljesítése sem okoz nekünk gondot a házhozszállítás kapcsán.

Csak Budapesten kérhető az XPS lapok házhozszállítása?

Egészen pontosan Budapesten és vonzáskörzetében, ami a számok tükrében azt jelenti, hogy telephelyünktől legfeljebb 70 kilométeres távolságon belül tudjuk garantálni az XPS lapok kiszállítását. Mindez független attól, hogy a megrendelő által megadott cím közigazgatásilag még a fővároshoz, illetve Pest megyéhez tartozik.