Termékkategóriák

Andezit kínálatunk

Az andezit egy nagyon speciális, rendkívüli tartósságot felvonultató vulkanikus kőzet, melynek legfőbb alkotóeleme a plagioklász földpát, amit különféle színes ásványok egészítenek ki. Természetesebb megjelenéssel büszkélkedhet, mint a bazalt, emiatt kiváló alternatívát képvisel, jellemzően barnás és szürkés árnyalatokban pompázik, aminek jóvoltából alkalmazása sokkal esztétikusabb.

Milyen típusai vannak az andezitnek?

Bár az andezit is egyike azoknak az ömlesztett anyagoknak, melyek többféle szemcseméretben elérhetők, azonban a felhasználhatóságot nem különítik el annyira, mint például a sódernél, ahol minimális különbségek is drasztikusan befolyásolhatják az alkalmazási területet. A kisebb szemcseméretű andezit jellemzően a finomabb munkálatokhoz ideális, míg a nagyobb darabokból álló ömlesztett anyag a jobb teherbírású, kiterjedtebb felületek mellett lehet megfelelő alternatíva.

Az andezit kapcsán jellemzően a következő szemcseméretek érhetők el:

  • 0-4 mm
  • 2-4 mm
  • 4-11 mm
  • 11-22 mm
  • 22-32 mm
  • 63-180 mm

Mire használható az andezit?

Mivel az andezit felhasználási területei rendkívül sokoldalúak, ezért igencsak szerteágazó, hogy pontosan milyen munkálatokhoz tudjuk alkalmazni ezt az ömlesztett anyagot, éppen ezért érdemes inkább külön körbejárni a kisebb és a nagyobb szemcseméreteket.

Mire jó a kisebb szemcseméretű andezit?

A kisebb szemcseméretű andezittípusok – nagyjából egy centiméterig bezárólag – jellemzően a kisebb, ezáltal keskenyebb és sekélyebb felületkialakítások, a finomabb munkálatok ideális társa. Kitűnő lehet fundamentumként, térkövek alá, fugaként, de készíthető belőle járda, illetve bármi olyan felület, melyet nem feltétlenül a terhelésre találtak ki, sokkal inkább arra, hogy esős időben se keletkezzen mellette sár. Sokan használják a kisméretű andezitet díszítésre is – például díszkertekben.

Mire jó a közepes szemcseméretű andezit?

A közepes szemcseméretű, két-három centiméteres darabkákból álló andezit már lényegesen tartósabb, illetve masszívabb felületkialakításra alkalmas, mint kisebb testvére. Jobban ülepszik, jobban tömörödik, de vízáteresztő tulajdonsága még így is megmarad. Ideális ennek fényében járdák mellett parkolókhoz, autóbeállókhoz, feljárókhoz, de minden olyan esetben, amikor valamilyen erősebb, személyautókat is könnyedén megtartó felületre vagy alapra van szükségünk.

Mire jó a nagy szemcseméretű andezit?

A nagyobb szemcseméretű andezit, mely 3 centiméternél nagyobb darabkákból áll, jellemzően ritkán alkalmazandó a ház körül, pláne díszkerti környezetben, inkább mellékutak vagy bejárók stabilizálására ideális, különösen akkor, ha masszív fundamentumot alakítanánk ki belőle. Az utak mellett jellemzően vasúti töltéseken találkozhatunk vele, de a süllyedő földfelszín stabilizálása szintén a feladatkörük közé tartozik.

Mennyibe kerül az andezit?

Teljesen természetes vulkáni kőzetként az andezitet úgy bányásszák, a kitermelési folyamat költségei pedig alapvetően meghatározzák az ömlesztett anyag árát, de ez még messze nem minden, hiszen a végösszeget természetesen a szemcseméret egyaránt befolyásolja. Ennek megfelelően minél kisebb szemcsenagyságról beszélünk, annál több osztályozási folyamaton esett át az ömlesztett anyag. Az árat nyilvánvalóan befolyásolja még a mennyiség, valamint a logisztika költsége is, de több köbméter mellett már egyedi árak kalkulálhatók.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Házhozszállítással is kérhető az andezit?

Amennyiben a helyszín, a mennyiség és a távolság ezt lehetővé teszik, akkor a Békás Épker fuvardíj ellenében természetesen vállalja a kérdéses ömlesztett anyag kiszállítását. A folyamatnak minden esetben saját díjszabása van, amivel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy minél több ömlesztett anyagot vásárolunk, annál több kedvezményt kaphatunk, noha a logisztika minden esetben külön egyeztetést igényel.

Hogyan zajlik az andezit házhozszállítása?

Minden esetben billenőplatós teherautóval. Ez fontos tényező, hiszen a helyszínen így elegendő lesz csak lecsúsztatni a platóról a kiszállított andezitmennyiséget, ami rendkívüli módon felgyorsítja a lerakodást. Elegendő csupán megemelni a rakteret, és az andezit rögtön a helyére billenthető – szükség esetén kisebb vagy nagyobb kupacokban, de akár elterítve is.

Mennyi andezitet tudnak egyszerre kiszállítani?

Amennyire a megrendelőnek csak szüksége van! A Békás Épker a magánszemélyek mellett felkészült a nagyobb vállalkozások, beruházók és kivitelezők igényeire is, ezáltal a legnagyobb teherautónk egyszerre akár 20-25 köbméter andezitet is képes a helyszínre szállítani. Mivel gépparkunk óriási, ezért több teherautó elindításával ennek akár a sokszorosa is megvalósítható egy időben, de természetesen a néhány köbméteres megrendelések – legalább 10 köbmétertől –, szükség esetén a kisebb részletekben történő kiszállítások sem jelentenek akadályt.

Kizárólag a fővárosban szállítják házhoz az andezitet?

Egészen pontosan a fővárosban és körzetében, ami esetünkben azt jelenti, hogy telephelyünktől maximum 70 kilométeren belül kivitelezhető a kiszállítás, ha a megrendelő vállalja a kapcsolódó logisztikai költségek megtérítését. A fuvarozás minden esetben egyedi árakkal, előzetes egyeztetéssel és rövid határidőkkel zajlik, a költséget pedig meghatározza az ömlesztett anyag mennyisége, a távolság, valamint az is, hogy milyen teherautót kell elindítanunk a munkához.