Termékkategóriák

Bazalt kínálatunk

A bazalt egy feketés, szürkés, kékes árnyalatú vulkanikus kőzettörmelék, melynek ömlesztett anyagként rendkívül széles felhasználási lehetőségei vannak. Az építőipar mellett nagy mennyiségben alkalmazzák útépítéseknél, de a ház körül sem vall kudarcot a használata, nagyon tartós, gyakorlatilag örökös felületek alakíthatók ki a segítségével.

Milyen típusai vannak a bazaltnak?

Vegyes szemcseméretű ömlesztett anyagként a bazalt esetén nem határozunk meg külön típusokat. Mivel bányászott kőzet, ezért a kiszállításkor a bazaltpor, valamint a kisebb méretű szemcsék mellett az egészen nagy, akár öt centiméter meghaladó szikladarabok is megtalálhatók benne. Emiatt a bazalt finom munkálatokhoz nem ajánlott, kizárólag olyan esetekben alkalmazandó, amikor a nagy teherbírás a legfontosabb cél.

Mire használható a bazalt?

A felhasználhatóság tekintetében a bazaltot nagyjából ugyanarra lehet alkalmazni, mint példának okáért az úti murvát vagy a nagyobb szemcseméretű andezitet, ezáltal megfelelően strapabíró, jó vízáteresztő képességekkel rendelkező, valamint kiváló nyomásállóságú felületet tudunk kialakítani belőle. Sok esetben alkalmazzák emiatt fundamentumként és ágyazáshoz – például födémek esetén –, de ennél gyakoribb, hogy járdák, bejárók, beállók és felhajtók kialakítására használják, noha példának okáért a vasúti töltéseknél is gyakran találkozhatunk vele. Minden esetben nagyon homogén, nagyon jól ülepedő felületet lehet kialakítani a segítségével!

Mennyibe kerül a bazalt?

Nagy általánosságban a bazalt árát rengeteg tényező meghatározza. Egyenesen a bányából kerül kiszállításra, így a kitermeléskor felmerülő költségek eleve hatással vannak az árcédulára, a díjszabást pedig tovább növelheti az esetleges osztályozás, ami ömlesztett formában nem jellemző, hiszen ilyenkor gyakorlatilag úgy kerül kiszállításra, ahogyan a bányából kitermelték. Az árat jellemzően még a kiszállítási költség tudja módosítani, amennyiben házhozszállítással kérjük a bazaltot.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Házhoz is szállítják a bazaltot?

Amennyiben a megrendelő vállalja a logisztikai költségeket, akkor a bazaltot a Békás Épker a kívánt mennyiségben természetesen házhoz is szállítja. A fuvarozásnak minden esetben egyedi költségei vannak, melynek kalkulációja egyedi elbírálás alá esik, hiszen több tényező is befolyásolja. Példának okáért ide sorolhatjuk a távolságot, hogy milyen messzire kell fuvaroznunk, de a megrendelt mennyiség mellett azt is, hogy mekkora teherautót szükséges elindítani a munkához. A kiszállítás mindig egyedi díjszabás alá esik, és minél nagyobb mennyiségről van szó, annál nagyobb kedvezmények számolhatók rá.

Hogyan történik a bazalt kiszállítása?

A folyamathoz minden esetben billenőplatós teherautót alkalmazunk, ami hatalmas segítséget nyújthat, ha fel akarjuk gyorsítani a lerakodást, hiszen ilyenkor elegendő lesz csak megdönteni rakteret ahhoz, hogy az ömlesztett anyag rögtön a helyére kerüljön. Szükség esetén a kiszállított terméket több részletben, kupacokban vagy elterítve is le lehet csúsztatni, ez minden esetben a megrendelő kérése szerint zajlik. Maga a kiszállítás mindig előre megbeszélt időpontban, egyeztetett feltételek mellett történik.

Mekkora mennyiségű bazaltot lehet egyszerre kiszállítani?

Kis túlzással annyit, amennyire a megrendelőnek csak szüksége van. Fontos megjegyezni, hogy az ömlesztett anyag kiszállítása 10 köbméter felett igazán költséghatékony, de a Békás Épker úgy rendezkedett be, hogy ne csak a magánszemélyeket, hanem szükség szerint a beruházókat és a kivitelezőket egyaránt ki tudja szolgálni. Emiatt óriási géppark áll a háttérben, köztük olyan teherautókkal, melyek egyszerre akár 20-25 köbméter bazaltot is a helyszínre tudnak vinni. Természetesen ennél kisebb és nagyobb mennyiségek egyaránt megoldhatók egyszerre, de szükség esetén a több részletben történő szállítás is megvalósítható.

Kizárólag Budapesten történhet a bazalt kiszállítása?

Nem feltétlenül, a házhozszállítás kapcsán a Békás Épker a telephelytől számított maximum 70 kilométeres távolságon belül vállalja az ömlesztett anyag kiszállítását, függetlenül attól, hogy az adott helyszín még a fővároshoz tartozik-e vagy sem. A kiszállításnak mindig extra költségei vannak, amit a mennyiség és a távolság mellett az is befolyásol, hogy mekkora autót kellett elindítani a feladat teljesítéséhez. A logisztika költségei és körülményei minden esetben előre egyeztetésre kerülnek, miközben törekszünk a rövid határidőkre és megrendelőink igényeinek szem előtt tartására.