Termékkategóriák

Kavics kínálatunk

A kulé kavics egy sóderszerű megjelenéssel rendelkező, de kizárólag osztályozott, nagyobb kődarabokból álló ömlesztett anyag, melyben a kvarc és a kvarcit kapta a központi szerepet. A természet erői formálták minden egyes darabkáját, emiatt kellemesen lekerekített formavilág jellemzi, méghozzá rossz ülepedés, de kimagasló vízáteresztő tulajdonságok mellett, ami alapvetően meghatározza felhasználhatóságát.

Milyen típusai vannak a kavicsnak?

Noha osztályozott ömlesztett anyagról van szó, a kulé kavicsból csak egyetlen típus érhető el, illetve rendelhető, melyben változatos, de egységesen nagy, jellemzően csak több centiméteres darabkák találhatók. A sóderhez viszonyítva sokkal tisztább alternatíváról van szó, melynek óriási a teherbírása, azonban rosszul ülepedik, a kerekded kavicsformák miatt mégsem alkalmazható olyan helyeken, ahol többtonnás járművek esetleg meg tudnak süllyedni benne.

Mire használható a kavics?

Hogy ezek után mégis mire használható fel a kulé kavics a gyakorlatban? Rengeteg hasznosítása ismert, de a legáltalánosabb manapság a ház körül elhelyezett járdák, szivárgók és csatornák kialakításához kapcsolódik. A kavics ugyanis nem ülepedik, ellenben úgy ad szilárd, járható felületet, hogy közben kiváló vízáteresztő képességgel büszkélkedhet, ami ilyen esetekben kifejezetten előnyös. Ezen felül a kulé kavics rendkívül népszerű, mint lábazati feltöltőanyag, de sok helyen készítenek belőle járdát, lépegetőt és díszágyást is a kertben, sőt feljárókat és bejárókat egyaránt gyakran láthatunk belőle, de ez maximum személyautós terhelés mellett javasolt, megfelelő oldalfelületek kialakítása mellett.

Mennyibe kerül a kavics?

Mivel nem léteznek belőle szemcseméretek, ezért a kulé kavics árát a legnagyobb mértékben mindig a megrendelt mennyiség határozza meg. Természetesen az ömlesztett anyag átesik némi osztályozáson – hiszen csak a nagyobb darabok találhatók meg benne, gyakorlatilag azok a szemek, amire a sóderben nincs szükség –, és ez szintén befolyásolja a végösszeget, azonban ennél lényegesebb meghatározó tényező a logisztika, ha szeretnénk házhozszállítással kérni a megvásárolt kulé kavicsot. Fontos ugyanakkor, hogy nagyobb mennyiség esetén a Békás Épkernél minden esetben egyedi árak kalkulálhatók.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Kiszállítással is kérhető a kavics?

Ha minden körülmény adott hozzá, akkor részünkről semmi akadálya. A Békás Épker a logisztikai költségek megtérítése ellenében vállalja az ömlesztett anyag kiszállítását, ha a helyszín és a távolság ezt lehetővé teszik, illetve olyan mennyiségről van szó, amiért már érdemes elindítani a legkisebb teherautónkat. Nagy gépparkunk lehetővé teszi, hogy szinte bárhová és bármilyen mennyiségben eljuttassuk a kulé kavicsot, azonban ne feledjük, a logisztikának minden esetben extra költségei vannak, melyek nagyobb mennyiség mellett természetesen lefaraghatók. A házhozszállításhoz ezen felül mindig külön egyeztetésre van szükség.

Miként történik a kavics kiszállítása?

Ehhez minden esetben speciális billenőplatós teherautót indítunk útnak, ami rendkívül lényeges lesz az egyszerű lepakolásnál, hiszen a raktér megdöntésével így nagyon egyszerűen és gyorsan a helyére kerülhet az ömlesztett anyag. Szükség esetén a kavics természetesen több részletben is deponálható, illetve ilyen formában elteríthető abban az esetben, ha ezt a körülmények lehetővé teszik, valamint a megrendelő ezt előre jelezte a vásárláskor. Bizonyos esetekben a kulé kavics így rögtön a helyére kerülhet, és csak nagyon minimális utómunkát igényel az elhelyezése.

Hány köbméter kavics szállítható ki egyszerre?

A Békás Épker úgy állította össze gépparkját, hogy a magánszemélyek mellett a nagyobb megrendelők, a kivitelezők igényeit egyaránt ki tudja elégíteni. Ennek köszönhetően lehetőségünk van arra, hogy egy fordulóval akár 20-25 köbmétert is a helyszínre szállítsunk, de több teherautó útnak indításával ennél sokkal több sem okoz problémát, amennyiben ez a kérés a megrendelő részéről. Természetesen ennél sokkal kisebb mennyiségeket is a helyszínre tudunk vinni, illetve amennyiben a helyzet vagy a vásárló úgy kívánja, a több részletben történő kiszállítás sem gond.

Csak Budapesten kérhető a kavics kiszállítása?

Konkrétan Budapesten és vonzáskörzetében, ami konkrétan azt jelenti, hogy telephelyünktől maximum 70 kilométeres körzeten belül vállaljuk gyakorlatilag bárhová a kulé kavics kiszállítását abban az esetben, ha azt a körülmények engedik. Ennek nyilván minden esetben logisztikai költségei lesznek, melynek árait előzetes egyeztetés során határozzuk meg. Külön egyeztetésre mindig szükség lesz, nemcsak a költségek, hanem a kiszállítás időpontja kapcsán is. A fuvardíjat egyébiránt a távolság mellett a rendelt anyag mennyisége, valamint az is befolyásolja, hogy mekkora teljesítményű teherautót kell beindítani a teljesítéshez.