Termékkategóriák

Sóder kínálatunk

A sóder minden betonozási munka alapvető eleme, amely különféle méretű, jellemzően folyami kavicsok összességéből tevődik össze. Így csak abban az esetben nem lesz rá szükségünk, ha kész anyagot, száraz betont vagy mixerbetont rendelünk a helyszínre. A kvarc és kvarcit szemekből álló kőzettörmelék rendkívül nagy stabilitást ad a beton számára, azonban fontos kiemelni, hogy közel sem csak betonozáshoz használhatjuk, hiszen önmagában egyaránt jól alkalmazható.

Több mérettípusban is elérhető, felhasználhatósága pedig a betonozáson és a kocsi beállókon át, az útalapokig és a térkövezésig terjedhet. Kérje sóder árajánlatunkat!

Milyen típusai vannak a sódernek?

Az építőiparon belül nagy általánosságban négyféle sódertípust különböztethetünk meg egymástól, melyek a következők:

Mire használhatók az egyes sódertípusok?

Mire való a 0-4-es sóder?

A fenti típusok közül a 0-4-es sóder a legapróbb szemcseméretű, jellemzően kétszer rostált ömlesztett anyag, melyet kis túlzással a homokkal lehetne egy lapon emlegetni, de ahhoz mérten azért nagyobb szemek találhatók benne. Kifinomultsága miatt a finomabb betonozású munkálatok esetén jó döntés, például vakolatokhoz, simításokhoz vagy önmagában a térkő alá.

Mire való a 0-8-as sóder?

A 0-8-as sódertípus szintén apróbb szemcsenagysággal rendelkezik, és bár még mindig a finomabb munkafolyamatokhoz ideális választás, ellenben már vastagabb betonfelületeknél is megállja a helyét, például aljzatok, pucolások esetén. Szintén jó döntés önmagában a térkövek alá, különösen abban az esetben, ha nagyobb teherbírású felület kialakítása a cél, hiszen a nagyobb kőzetdarabkák jobb tartást kínálnak neki.

Mire való a 0-16-os sóder?

A 0-16-os sódert önmagában már nagyon ritkán alkalmazzák, jellemzően inkább különféle betonozási munkálatokhoz ideális megoldás, így egészen tartós, akár vasalással ellátott felületeket is könnyedén kivitelezhetünk a segítségével. Tökéletes például vékonyabb járdákhoz, feljárókhoz, de akár még vastagabb aljzatok esetén is. Általában kevés szerephez jut, mert ahol ez a típus elfér, ott a legtöbbször már a legnagyobb változata sem okoz gondot.

Mire való a 0-24-es sóder?

A 0-24-es sóder ugyanis a legtartósabb, a legvaskosabb betonfelületek esetén állja meg a helyét a leginkább, gyakorlatilag bárhol, ahol igazán kemény betonelemek kialakítására van szükségünk. Ideális példának okáért sávalapokhoz, nagy teherbírású feljárókhoz, járdákhoz, kiülőkhöz, beállókhoz, összességében tehát bárhol, ahol fontos a tartósság. Természetesen nagyon jól vasalható, amivel tartóssága még tovább növelhető.

Mennyibe kerül a sóder?

Nagyon sokféle tényező tudja befolyásolni a sóder árcéduláját, hiszen egy olyan ömlesztett anyagról van szó, ami minden esetben egy alapos osztályozási folyamatot követően, egyenesen a bányából kerül a felhasználási helyére. Minél apróbb szemű, azaz minél többször rostált a sóder, az annál jobban meghatározza az árcédulát, hiszen ezek a folyamatok költségesebbé teszik úgymond az előállítást.

Kérhető a sóder házhozszállítása?

Az osztályozás mellett jellemzően a logisztika jelenthet még extra kiadást, hiszen a Békás Épker fuvarköltség ellenében vállalja az ömlesztett anyag házhoz szállítását. Minden kiszállításnak megvan a maga díjszabása, azonban minél több ömlesztett anyagot rendelünk, természetesen annál nagyobb kedvezmények kalkulálhatók mind a termék, mind a logisztika kapcsán.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Miként zajlik a sóder házhozszállítása?

Mindegyik sódertípust billenőplatós teherautóval szállítjuk a helyszínre, ami azt jelenti, hogy alaposan fel tudjuk gyorsítani a lerakodás folyamatát, hiszen elegendő lesz pusztán megdönteni a rakteret, és az ömlesztett anyag oda kerül, ahová a megrendelő szeretné. Fontos információ, hiszen ezzel a helyszínen akár kisebb kupacokban is le lehet csúsztatni a sódert, sőt akár az elterítés is megvalósítható, amivel alaposan megkönnyíthető a későbbi munkavégzés.

Mennyi sódert tudnak kiszállítani egyszerre?

A kiszállításhoz nagy géppark áll a rendelkezésünkre, hogy a magánszemélyek mellett a vállalkozások, a beruházók és kivitelezők igényeit is ki tudjuk elégíteni. Emiatt van teherautónk, amivel akár 20-25 köbméter sódert is a helyszínre tudunk szállítani egyszerre, de olyan is, amivel a kisebb mennyiségek, a néhány köbméteres rendeléseket szolgáljuk ki. Emiatt nincs olyan hely Budapesten és vonzáskörzetében, ahová ha csak kisebb részletekben is, de ne tudnánk sódert szállítani.

Csak Budapesten kérhető a sóder házhozszálíltása?

A házhozszállítás kapcsán fontos tudnivaló, hogy kizárólag Budapesten és vonzáskörzetében, telephelyünktől maximum 70 kilométeres körzeten belül vállaljuk. Mindezt előzetesen egyeztetett időpontban, rövid határidőkkel, piacvezető árakkal. Fuvardíjainkat minden esetben befolyásolja a távolság és a megrendelt mennyiség, de az is, hogy mekkora autót kell útnak indítani a teljesítéshez.