Termékkategóriák

Darált beton kínálatunk

A darált beton egy különleges ömlesztett anyag, melyet nem a természetben bányásznak, hanem mesterséges formában állítanak elő, ennek megfelelően nem a bányából, hanem közvetlenül a feldolgozóból szállítjuk. Alapját gyakorlatilag válogatott, idegen anyagoktól mentes építési törmelék, lerombolt vagy összedőlt épületek betonelemei adják, melyeket gépi darabolással zúznak össze felhasználásra kész méretűre.

Milyen típusai ismertek a darált betonnak?

Bár ömlesztett anyag, azonban a darált beton jellemzően nem kerül osztályozásra, így a gépi darabolás során arra törekednek, hogy minél apróbb darabokra zúzzák szét a betontörmeléket. Emiatt a betonpor és a legkisebb betondarabkák mellett akár 8 centiméteres átmérővel rendelkező tömbök is megengedettek a darált betonban, ami egyáltalán nem hátrányos tulajdonság, hiszen ezek a méretek, illetve ez a változatosság különösen ideális azokhoz a munkafolyamatokhoz, melyekhez ez az ömlesztett anyag ideális.

Milyen munkálatokhoz alkalmazható a darált beton?

Általánosságban elmondható, hogy a darált beton egy rendkívül közkedvelt ömlesztett anyag, hiszen költséghatékony formában lehet kiváltani vele a sódert, miközben tartósságára sem lehet panasz, hiszen szilárd betondarabokról beszélünk, melyek jól tűrik a fagyot és a nedvességet is. Emiatt ideális választás lehet például bármilyen alapban, térkövek alatt, bejárók, feljárók, járdák vagy parkolók fundamentumaként, de mellékutaknál akár felületkialakításra sem utolsó döntés. Egyre gyakrabban találkozhatunk vele térbeton esetén, ahol csökkenti a sóder- és cementszükségletet, de süllyedő földfelületek megállításakor egyaránt jó szolgálatot tehet.

Mennyibe kerül a darált beton?

Bár nem bányából termelik ki, a darált beton árát így is többféle tényező befolyásolhatja, így példának okáért az előállítási költségek, hiszen a betontörmelék válogatása és zúzása egyaránt meghatározóak lehetnek ebben a tekintetben. Az ömlesztett anyagot jellemzően nem osztályozzák, a 0-80 mm-es szemcsenagyság a legtöbb munkafolyamathoz ideálissá teszi az alkalmazását. Árát természetesen meghatározza még az is, hogy mekkora mennyiséget rendelünk belőle, illetve azt házhozszállítással kérjük-e, hiszen a logisztikának minden esetben járulékos költségei vannak. Természetesen több köbméter esetén is egyedi árak számolhatók!

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Kiszállítással is kérhető a darált beton?

Ha a megrendelő vállalja a felmerülő logisztikai költségeket, és a mennyiség, a távolság, valamint a helyszín ezt egyaránt lehetővé teszik, akkor a Békás Épker természetesen kiszállítja az ömlesztett anyagot. A logisztikához saját díjszabás tartozik, amivel kapcsolatban fontos kiemelni, hogy minél nagyobb mennyiséget vásárolunk, jellemzően annál több kedvezmény vár ránk. A darált beton esetén például 8 köbméter az a határ, amitől az ömlesztett termék kiszállítása már költséghatékony lehet, melyet nem árt figyelembe vennünk már a megrendelés előtt.

Miként történik a darált beton kiszállítása?

A logisztikai feladatokat a darált beton esetén mindig billenthető platóval ellátott teherautóval végezzük. Ez nagyon fontos annak fényében, hogy a helyszínen egyszerű legyen a lerakodás, hiszen ilyenkor nincs más teendőnk, csak a teherautóval a megfelelő helyre tolatni, majd a plató emelésével a helyére csúsztatni a terméket. Szükség esetén a darált beton több helyre is deponálható, de természetesen azonnali elterítésre is lehetőség van, aminek jóvoltából az utómunka mértéke minimálisra csökkenthető. 

Mennyi darált beton szállítható ki egyszerre? 

A Békás Épker az ömlesztett anyagok kiszállításával úgy rendezkedett be, hogy azzal a magánszemélyeket és a nagyobb beruházásokat, a kivitelezőket is ki tudja szolgálni. Ennek köszönhetően hatalmas géppark áll a háttérben, köztük olyan teherautóval, ami egyszerre akár 20-25 köbméter darált betont is képes kiszállítani a helyszínre. Természetesen akkor sincs probléma, ha ennél sokkal több vagy sokkal kevesebb ömlesztett anyagra van szükségünk, hiszen mindig az adott fuvarhoz megfelelő teherautót tudunk elindítani. Emiatt az sem jelent akadályt, ha a megrendelt anyagot több részletben kell kiszállítani a helyszínre.

Csak Budapesten vállalják a darált beton házhoz szállítását?

Budapesten és vonzáskörzetében, ami azt jelenti, hogy telephelyünktől maximum 70 kilométeres távolságon belül tudjuk biztosítani a megrendelt ömlesztett anyagok kiszállítását abban az esetben, ha a megrendelő vállalja a kapcsolódó logisztikai költségeket. A házhoz szállítás árát ugyanis minden esetben befolyásolja a távolság mellett az is, hogy mennyi ömlesztett anyagot kell eljuttatnunk a célba, illetve milyen teherautót kell elindítani az adott munkához.