Termékkategóriák

Termőföld kínálatunk

A jó minőségű termőföldre, mint ömlesztett anyagra nagyon gyakran szükség lehet a ház körül. Jellemzően dedikált földbányából, a mezőgazdaságból már kivont területekről, megbízható forrásból származik, és mentes a különféle szennyezőanyagoktól, legyen az akár mesterséges emberi-, akár természetes zöldhulladék. A termőföld nemcsak töltésre, hanem akár komplett talajcserére vagy tereprendezésre is ideális választás!

Milyen típusai vannak a termőföldnek?

Noha ömlesztett anyagként egészen különféle típusai léteznek a termőföldnek – általános és specializált változatokról van itt szó –, azonban a Békás Épker kínálatából kizárólag két változata rendelhető, melyek a leggyakoribbak, legáltalánosabbak és a legtöbbször keresettek.

Mire való a normál, darált termőföld?

A normál, darált termőföld az egyik legáltalánosabb, majdnem minden esetben alkalmazható ömlesztett anyag, ha földre van szükségünk. Mivel darált állapotban kerül szállításra – közvetlenül a bányából –, ezért minden esetben mentes a nagyobb hantoktól, csomóktól és minden egyéb szennyeződéstől. Kiválóan alkalmazható töltésre, talajcserére, tereprendezésre és gyakorlatilag bármilyen földmunkára, így például sziklakerek építésekor vagy füvesítéskor egyaránt jó döntés.

Mire való a trágyázott, komposztált és darált termőföld?

Ez a termőföld típus egy olyan ömlesztett anyag, melynek az alapja gyakorlatilag a hagyományos, fentiekben bemutatott normál, darált termőföld, amit trágyával és komposzttal keverve állítanak elő. Kimagaslóan nagy tápanyagtartalma van, ezáltal akkor lehet ideális, ha életerős környezetben szeretnénk gyümölcsfákat vagy dísznövényeket ültetni, esetleg zöldségeket termeszteni. Talajcseréhez különösen jó megoldás, de talajfrissítéshez egyaránt ajánlott.

Mennyibe kerül a termőföld?

Az árcédula tekintetében a termőföld végösszegét nagyon sok tényező befolyásolja. A leginkább természetesen az, hogy melyik típusát választjuk, hiszen a normál és a trágyázott változata között nemcsak a felhasználhatóság tekintetében találunk eltérést, hanem természetesen az ár terén egyaránt. Ezen felül a mennyiség jelent még meghatározó tényezőt az ár tekintetében, hiszen annak növelésével emelkedik a fizetendő végösszeg, noha itt fontos kiemelni, hogy ezzel egyetemben jelentős kedvezmények is kalkulálhatók. Az elhangzottakon túl a termőföld esetében a szállítási költségek azok, melyek meghatározhatják még a termőföld árát. 

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Házhozszállítással is kérhető a termőföld?

Nagy gépparkunknak köszönhetően a Békás Épker ideális körülmények között vállalja az ömlesztett anyagok házhoz szállítását abban az esetben, ha a megrendelő vállalja a felmerülő fuvardíjakat. Az ideális körülmények esetünkben azt jelentik, hogy a vásárló által megadott szállítási címet meg tudjuk közelíteni, az nem esik a kiszállítási területünkön kívül, ezen felül pedig a helyszínen le tudjuk rakodni a termőföldet. Mivel kisebb és nagyobb teherautóink is vannak, ezért a legtöbb igényt ki tudjuk elégíteni, vagyis szinte bárhová és bármilyen mennyiségben tudunk termőföldet szállítani, aminek természetesen meglesznek a maga extra költségei. A fuvardíjakról azonban tudni kell, hogy mindig egyedileg vannak kalkulálva, nagyobb megrendelt mennyiség esetén pedig kedvezmények számolhatók rá.

Hogyan zajlik a termőföld kiszállítása?

Konkrétan a kiszállítást minden esetben egy billenőplatós teherautóval végezzük, mely a bányában felveszi a frissen darált, osztályozott, igény szerint pedig trágyázott és komposztált termőföldet, majd a helyszínen deponálja. A billenthető plató előnye, hogy a megrendelő akár több kupacban, vagy azonnali elterítéssel is kérheti a lerakodást, amennyiben erre a helyszíni körülmények lehetőséget biztosítanak. A kiszállítás minden esetben előzetes egyeztetést igényel, aminek részeként megbeszélésre kerülnek a lerakodás körülményei is, méghozzá a kiszállítás pontos időpontjai és egyebek mellett.

Hány köbméter termőföld szállítható ki egyszerre?

Fontos tudnivaló a termőföld szállítása kapcsán, hogy ennek az ömlesztett anyagnak a fuvarozása is 8 köbméter, illetve annál nagyobb mennyiség mellett lehet igazán költséghatékony. Szükség esetén egyszerre akár 20-25 köbméter termőföldet is ki tudunk szállítani a helyszínre, de ennél lényegesen több és lényegesen kevesebb sem okoz problémát. Igyekszünk mindig megrendelőink kedvére tenni ezen a téren, így ha a vásárló azt szeretné, akár a több részletben történő kiszállítás sem jelent akadályt.

Kizárólag a fővárosban szállítanak termőföldet?

Egészen pontosan a fővárosban és vonzáskörzetében, amit mi leginkább tapasztalatainkra alapozva számítottunk ki, ezáltal a megrendeléseket telephelyünktől maximum 70 kilométeres távolságon belül tudjuk eljuttatni a megadott címre. Mindez teljesen független attól, hogy az adott célpont a fővárosban van-e, netán egy másik megyében. Ami lényeges, hogy a kiszállításnak minden esetben költségei lesznek, melyek előzetes egyeztetés alapján kerülnek kiszámításra, tehát a megrendelő konkrét végösszegekkel tudja leadni a rendelését. A fuvardíjakat rendszerint befolyásolja, hogy mekkora mennyiségű termőföldet kell kiszállítani és pontosan hova.