Termékkategóriák

Kőzetgyapot kínálatunk

A kőzetgyapot az egyik legnépszerűbb alapanyag, ha hőszigetelésre kerül sor. Közkedveltségét leginkább az adja, hogy a polisztirolhoz viszonyítva sokkal természetesebb megoldás, miközben lényegesen tömörebb, keskenyebb kialakítás mellett érhető el vele ugyanaz a hatás, sőt a hangszigetelés tekintetében is az élen jár

Gyakran alkalmazzák a homlokzati hőszigetelés mellett könnyűszerkezetes épületek, térelválasztók vagy válaszfalak esetén, de ideális választás lehet például tetőszerkezeteknél a szalufák és az OSB lapok közé. Többféle típusa létezik, így amennyiben táblázott kialakítású, lépésálló vagy éppen göngyölt paplanos megoldásra van szükségünk, minden esetben megtalálhatjuk a számunkra leginkább ideális alternatívát.

A Békás Épker kínálatában kiváló minőségű Rockwool kőzetgyapot kapható piacvezető áron, méghozzá többféle típusban és méretkategóriában – igény szerint házhoz szállítva.

Milyen kőzetgyapotot forgalmaz a Békás Épker építőanyag kereskedés?

Nagy gondot fordítunk arra, hogy kizárólag a legjobb minőséget nyújtsuk vásárlóinknak, ezért kínálatunkban jelenleg csak Rockwool kőzetgyapot kapható, mely az egyik legjobb ár-érték arányt kínáló megoldás a piacon. A minőség mellett ráadásul nagyon széles termékpalettáról beszélünk, hiszen nemcsak eltérő táblás méretek találhatók a felhozatalban, hanem a sűrűségük, a kiképzésük terén is széles a paletta, sőt lépésálló megoldások között is válogathatunk.

Mire használható a kőzetgyapot?

A kőzetgyapot elsődleges felhasználási köre a szigetelésben keresendő. Főként hőszigetelésről van itt szó, azonban nagyon sok esetben ideális megoldás hangszigetelésként is, hiszen a szálas kialakítás miatt természetesebb módon nyeli el a hangot, ezáltal jobb akusztikai tulajdonságokkal rendelkezik. Kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmas, így garantáltan megállja a helyét, ha homlokzati hőszigetelésről van szó, de ilyen célból ideális a tetőszerkezeteken, a födémen, az álmennyezeten, a könnyűszerkezetes falazatokon belül, de lépésálló megoldásként akár a padláson sem okoz problémát.

Milyen kőzetgyapot típusok léteznek?

Általánosságban kijelenthető, hogy a Békás Épker kínálatában többféle kőzetgyapot típus létezik, méghozzá eltérő tulajdonságok és méretkategóriák társaságában. Akadnak kisebb-nagyobb sűrűségű alternatívák, lépésálló megoldások, dunyhaszerű, feltekerhető alternatívák, és míg egyesek extra keményítést kaptak, mások inkább a hőszigetelés tekintetében büszkélkedhetnek valamilyen plusz tulajdonságokkal. A Rockwool kőzetgyapotok között garantáltan megtaláljuk a számításainkat, bármilyen munkához is keresnénk szigetelőanyagot.

Mennyibe kerül a kőzetgyapot?

Ezt a kérdéskört megannyi tulajdonság meghatározza, így olyan jellemzők is, amire korábban nem is gondoltunk volna. Eleve befolyásoló tényező lehet, hogy melyik gyártó adta a nevét és a logóját, de a kőzetgyapot típusa és jellege is nagyban meghatározza az árcédulát. Ezen túlmenően nyilván az sem elhanyagolható, hogy mekkora mérettípust választunk, hiszen a kőzetgyapot a legkülönfélébb vastagságban és kiterjedésben kapható. Mint minden építőanyagnál, úgy természetesen a kőzetgyapotnál is befolyásolja az árat, hogy mekkora mennyiséget vásárolunk magunknak, de házhozszállítás esetén a logisztikának is vannak költségei, melyek meghatározzák a végösszeget. A kőzetgyapot hőszigetelésnél érdemes inkább rendszerben gondolkozni, mely a legtöbbször kedvezőbb árkategóriát képvisel, mintha kisebb csomagokban vásárolnánk meg a szükséges terméket.

Kérhető házhozszállítással a kőzetgyapot?

Nagyon ritka eset – a legtöbbször csak pótlások során kerül sor rá –, hogy olyan mennyiségben vásároljon valaki kőzetgyapotot, ami egyszerű személyautóval is elszállítható. Emiatt a Békás Épker felkészült rá, hogy a vásárlók komplett kőzetgyapot rendszereket szeretnének majd vásárolni – például egy egész családi ház homlokzatának hőszigetelésére –, aminek a házhozszállítása akár több teherautóval is megvalósítható. Ennek természetesen meglesznek a maga logisztikai költségei, amit a mennyiség és a távolság egyaránt befolyásol majd. Mivel száraz, jól csomagolt építőanyagról van szó, lényeges tulajdonság, hogy a kőzetgyapot más termékkel, például habarcsokkal, zsákos ragasztókkal vagy akár OSB lapokkal is szállítható együtt.

Kérjen ingyenes árajánlatot!

Miként zajlik a kőzetgyapot házhozszállítása?

Noha a kőzetgyapot méretes tömbökben kapható, ugyanakkor szállítását nem is annyira a mozgathatóság, a sérülékenység vagy éppen a súly, mint inkább a helyigény határozza meg. Egy csomag kőzetgyapot ugyanis jellemzően több lapból áll – a lapok típusa pedig befolyásolja, hogy konkrétan mekkora a termék –, ezáltal a kisebb autóknak még a csomagtartójában sem fér el. Ha magunk szeretnénk hazaszállítani a megvásárolt kőzetgyapotot, minden esetben nagy utánfutóval és sok rögzítővel készüljünk, hogy a termékeket megfelelően tudjuk rögzíteni.

Amennyiben a nagy méret gondot okoz, természetesen az OSB lapok házhozszállítását mi is vállaljuk. Mivel nem egy nehéz építőanyag, ezért pakolása inkább körülményes, mint nehézkes. Nincs szükség raklapokra vagy darura, de még csak billenthető platóra sem, a párkilós csomagok kézi erővel, darabonként kerülnek fel a teherautóra, majd a helyszínen hasonló módon zajlik a lerakodás is. A házhozszállítást mindig igyekszünk maximálisan a megrendelő igényeihez igazítani, egyeztetni a részleteket, a lehetőségeket, külön hangsúlyozva a logisztika időpontját és körülményeit egyaránt.

Mennyi kőzetgyapotot tudnak kiszállítani egyszerre?

Amennyi kőzetgyapotra a megrendelőnek csak szüksége van az adott munkafolyamathoz. A Békás Épker úgy rendezkedett be az évtizedek során, hogy ne csak a magánszemélyeket, hanem a beruházókat és kivitelezőket egyaránt ki tudja szolgálni. Ebből fakadóan könnyedén ki tudunk szállítani egyszerre akár komplett kőzetgyapot hőszigetelő rendszereket is, hiszen sem a kisebb, sem a nagyobb kérések nem okoznak nekünk gondot. A fővárosban és környékén ráadásul jellemzően rövid határidőkkel tudjuk megvalósítani a házhozszállítást.

Csak Budapesten kérhető a kőzetgyapot házhozszállítása?

Nem egészen, hiszen a fővárosban és vonzáskörzetében vállaljuk a házhozszállítást, aminek a korlátait nem a közigazgatási határok, hanem a távolságok határozzák meg. Megrendelőink számára telephelyünktől legfeljebb 70 kilométeres távolságon belül vállaljuk a kőzetgyapot házhozszállítását, függetlenül attól, hogy az még Budapesthez tartozik-e vagy sem.