Andezit termékcsoport Rendelésre, kitermelőből 8 m3-től ismertető

Termékkategóriák

Andezit termékcsoport  Rendelésre, kitermelőből 8 m3-től

Andezit termékcsoport Rendelésre, kitermelőből 8 m3-től

Vulkáni kőzetként az andezit akkor a legjobb választás, ha valamilyen tartós felületet szeretnénk kialakítani a ház körül vagy egy mellékúton, de példának okáért fundamentumként történő alkalmazása egyaránt nagyon jellemző.

A kisebb szemcseméretű andezit a legkülönfélébb finommunkákhoz, mondhatni dekorációs és funkcionális célzattal egyaránt alkalmazható. Ide sorolhatjuk a maximum egy centiméteres szemcsenagysággal ellátott típusokat. Ezek a megoldások ideálisak lehetnek térkövek alá, fugázásra, de járdák, lépegetők, kisebb bejárók és beállók kialakítására is, ha azok nem kapnak túl nagy terhelést.

Amennyiben személyautók számára szeretnénk masszív feljárót vagy beállót, esetleg parkolót kialakítani, akkor inkább a közepes szemcsenagyságú andezitből válogassunk, az egy-két centiméteres megoldások a legideálisabbak ebből a célból, de sokan szeretik a 22-32-es szemcseméretet is. Nagyon tartós, nagyon természetes összhatás érhető el vele süllyedés nélkül, jó tömörödési képesség mellett.

A legnagyobb szemcseméretű andezitet jellemzően ritkán alkalmazzák a hétköznapokban, a vasúti töltések esetén például mindennapos, de ha nagyobb teherautók, mezőgazdasági járművek fogadására is alkalmas bejárók, mellékutak, esetleg süllyedő felszínek stabilizálása a cél, akkor is jó döntés lehet, sőt masszív alapok egyaránt készíthetők belőle.

Az andezit kiszállítása minden esetben közvetlenül a bányából történik, mely legalább 10 m3 rendelése esetén lesz költséghatékony.

Árajánlat kérésekor mindig tüntesse fel, hogy mekkora szemcseméretű andezitre van szüksége. Szemcseméretek:

  •  0-4
  • 2-4
  • 4-11
  • 11-22
  • 22-32
  • 63-180