Murva 5-12 ismertető

Termékkategóriák

Murva 5-12

Murva 5-12

Az 5-12-es murvatípust is a kerti murvák közé sorolhatjuk, de a 12-20-as szemcseméretű változathoz mérten ez egy sokkal apróbb szemű, sokkal szolidabb, visszafogottabb ömlesztett anyag. Nagyjából ugyanarra alkalmas, mint a nagyobb szemcseméretű kerti murva, azonban a kis szemcseméret miatt nehezebben ülepszik, éppen ezért pedig leginkább olyan helyeken alkalmas, ahol nem fontos a teherbírás, sokkal inkább az esztétika és esős időben a sármentesítés.

Ebből kifolyólag nagyszerű alternatíva lehet például a díszkerti ágyásokban, egyszerű dekorációs elemként – sziklakertek, netán kerti tavak körül –, de jó döntés járdákhoz, vízelvezetőkhöz egyaránt. Amennyiben nagyobb teherbírásra vagy jobb ülepedésre van szükségünk, akkor érdemesebb megfontolni inkább a 12-20-as kerti murva, vagy az annál is nagyobb szemű, 20-55-ös úti murva alkalmazását.

Természetesen az 5-12 milliméteres kerti murva esetében is 8m3-től lehet költséghatékony a kiszállítás, amit minden esetben közvetlenül a bányából végzünk.