Milyen tetőcserepet válasszunk otthonunkra?

A megfelelő tetőcserép nem csak esztétikailag fontos, az időjárás elleni védelem szempontjából is lényeges döntés.

Mindent a tetőcserép kiválasztásáról

Rendkívül lényeges szempont egy új ház építése, illetve egy meglévő felújítása kapcsán a megfelelő tetőcserép problematikája. Sokan egyszerűen a pénztárcájukra hallgatnak a vásárláskor, mások inkább az esztétikai értéket veszik figyelembe, esetleg az adott termék általános tulajdonságát, de ha igazán jót akarunk magunknak, akkor mindhárom szempontra oda kell figyelnünk.

Magyarországon nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen rengeteg gyártótól érhetünk el magas minőséget kínáló tetőcserepeket – már amennyiben ezzel szeretnénk burkolni a legfelső szerkezetet, hiszen akadnak eltérő megoldások is –, ezáltal sem az esztétika, sem a tulajdonságok, sem az árcédula nem okozhat problémát abban az esetben, ha a legtöbbet szeretnénk kihozni a pénzünkből.

Hogy mégis milyen tetőcserepet válasszunk, egyáltalán milyen gyártók és milyen termékek közül tudunk válogatni? Az alábbiakban sorra vettük a legjobbakat!

Bramac tetőcserép

A tetőfedés világában az egyik legismertebb gyártó és márkanév Magyarországon minden kétséget kizárólag a Bramac. Nem véletlenül, hiszen az ár-érték arány tekintetében a Bramac tetőcserép ott van az élmezőnyben, ezáltal magas minőséget kínál akár a hagyományos, akár az újszerű megoldások kedvelői vagyunk, így új- vagy felújításra váró tető esetében egyaránt kiváló választásnak bizonyul.

Milyen tetőcserepet válasszunk otthonunkra?

Bramac Adria

Ott van példának okáért a Bramac Adria, mely nem véletlenül lett elnevezve az egyik legközelebbi tengerről, hiszen az Adriai-tengerparton érezhetjük magunkat ennek a karakteres tetőfedő anyagnak a használatakor, éppen ezért főként a mediterrán típusú épületek kialakításakor lehet jó döntés, bármelyik árnyalatát is választjuk magunknak.

Bramac Duna Merito Plus

Amennyiben inkább valami hagyományosabb, de mindenképpen elegáns és lekerekített formavilággal rendelkező tetőcserepet szeretnénk a háztetőn tudni, akkor a Bramac Duna Merito Plus betoncserép lehet a jó döntés. Kimagasló tartósság, látványos megjelenés és akár hagyományos téglavörös megoldás is elérhető belőle, így garantáltan minden igényt kielégít.

Bramac Individuál

A modern megoldások kedvelőinek dedikálta a Bramac Individuál tetőcserepeket a gyártó, melynek részeként egészen különleges, sajátos lehetőségek közül is lehetőségünk lesz válogatni. Különleges formák, fényes felületek, sőt még a fekete árnyalat sem jelent akadályt ennél a terméknél, miközben választhatunk beton- és kerámia alapanyagok közül is.

Bramac Reviva Merito Plus

Ha ragaszkodnánk a hagyományokhoz, ezáltal kedveljük a régies aprócserepekre hajazó megoldásokat, a Bramac kínálatában akkor is találunk megfelelő alternatívát. Ez lesz a Bramac Reviva Merito Plus, mely masszív betoncserépként kiemelkedő tartósságot és elegáns megoldásokat nyújt otthonunk számára.

Bramac Római Merito Plus

Bramac Római Merito Plus tetőcserép ezzel szemben a sajátos megoldások híveinek kedvez kellemesen hullámzó dizájnjával, amit ráadásul a szokásosnál kisebb súly kísér, így gyengébb szerkezeteken, felújításoknál is megállja a helyét. Változatos színválasztékának köszönhetően ráadásul szinte korlátlan lehetőségekkel kecsegtet.

Bramac Római Star

Szintén a mediterrán hatást erősíti, de sokkal egyszerűbb árnyalatokkal és merészebb vonalakkal kecsegtet a vásárlók számára a Bramac Római Star tetőcserép. Előnye a speciális külső bevonatban keresendő, mely visszaveri a hőt, így akár tetőtéri megoldások mellett is előnyösen alkalmazható.

Bramac Duna Protector

Amint azt a neve is mutatja, a Bramac Duna Protector tetőcserepet a kimagasló protekció jegyében alkotta meg a gyártó, miközben a formavilág tekintetében a névadó folyó hullámai voltak az ihletők. Speciális bevonata ellenére többféle színben kapható és jelentős védelmet, mi több hőszigetelést is biztosít az épület számára.

Bramac Reviva Protector

A klasszikus stílusjegyek szerelmeseinek szánt Reviva termékcsalád specializált, magas ellenállóképességgel rendelkező alternatíváját képviseli a Bramac Reviva Protector, mely nem elég, hogy egészen régies megjelenéssel kecsegtet, mindemellett extra bevonat biztosítja számára a magasabb szintű védelmet mind az időjárás, mind a hőhatás ellen.

Bramac Római Protector

Ha ragaszkodunk a kimagasló védelemhez és a Római termékcsalád formavilágához, illetve megoldásaihoz, a Bramac Római Protector tetőcserép lesz a jó megoldás. Enyhén mediterrán jellegzetességei mellett egy plusz védőbevonatot kapott, aminek hála nemcsak a színtartás terén lesz sokkal előnyösebb, de mindemellett az időjárás hatásaival szemben is szívósabb.

Ragaszkodunk az exkluzív megoldásokhoz és a minimalista megjelenéshez? Ebben az esetben a Bramac Tectura Protector tetőcserepet mindenképpen fontos lehet számításba venni, különösen abban az esetben, ha modern lakóházra tervezzük. Extra bevonatának hála magas kopásállóság és színtartás jellemzi, de a tartósság terén sem vall kudarcot!

Creaton tetőcserép

Az első osztályú, ezáltal prémium minőségű tetőfedő anyagok világában a Creaton tetőcserép szintén egy rendkívül közkedvelt terméknek tekinthető, mely főként a hagyományos megjelenésű megoldások kedvelőinek lehet ideális választás. Emiatt sokszor találkozhatunk vele tetőfelújításkor, de természetesen újépítésű ingatlanok esetén egyaránt kiváló alternatívát képvisel, szinte bármelyik típusa mellett is döntünk.

Milyen tetőcserepet válasszunk otthonunkra?

Creaton hódfarkú tetőcserép

Az igazán klasszikus megjelenés hívei számára például ott lesz a Creaton hódfarkú tetőcserép, mely elérhető egyszerű téglaszínben, de amennyiben a modern megoldásokat, az új típusú építészetet helyeznénk a középpontba, akkor található a kínálatban fekete és sötétkékes árnyalatú típus is. Bármilyen ingatlan esetén megállja a helyét, erős alapanyagának köszönhetően pedig a tartósság tekintetében sem okoz csalódást.

Creaton sajtolt tetőcserép

Mindenképpen kiemelendő a gyártó kínálatából a Creaton sajtolt tetőcserép, melyre a szolid színek és a visszafogott megoldások a jellemzők, tartóssága mellett pedig gazdaságos tulajdonságokkal büszkélkedhet. Mindehhez változatos formavilág társul, így az egyszerűen sima felületektől kezdve a hullámos kialakításig bezárólag mindent megtalálhatunk a felhozatalban.

Creaton kiegészítők

Nagy előnye a Creaton tetőcserepeknek, hogy komplett rendszereket is kínálnak, ezáltal minden eshetőségre találunk megoldást a tartozékok között. Legyen szükségünk speciális szellőzőkre, hófogókra, kúp-, él- vagy háromnegyedes cserepekre, esetleg elosztóelemekre, a gyártó kínálatából mindent elérhetünk.

Leier tetőcserép

Nagyon közkedvelt a honi építkezők és felújítók között is a Leier tetőcserép, ami nem véletlen, hiszen a gyártó termékeiről általánosságban elmondhatók, hogy egyszerű megjelenésűek ugyan, de rendkívül tartós alapanyagból állnak. Noha termékkínálatuk talán nem olyan sokszínű, mint más gyártóknak, de ezt választva garantáltan látványos megjelenést és évtizedes biztonságot adhatunk otthonunknak.

Milyen tetőcserepet válasszunk otthonunkra?

Leier LUX

A betoncserepek kategóriájában a Leier LUX tetőcserép nagy népszerűségnek örvend, hiszen egyszerű megjelenése mellé elképesztően stabil és erős alapanyagból áll. Ennek megfelelően nemcsak az esztétika tekintetében képes kiszolgálni otthonunkat, de a szélsőséges időjárási tényezőkkel szemben egyaránt kiváló tulajdonságokat vonultat fel.

Leier LUX Aero

A márkanévhez kapcsolódóan az egyik legnépszerűbb termék a Leier LUX Aero tetőcserép, mely a korábbi LUX típusok újgenerációs változataként azzal a különlegességgel rendelkezik, hogy bár a betoncserepek kategóriájába sorolható, azonban ez a súlyán egyáltalán nem érzékelhető. Sőt, hullámos megjelenítéssel ellátott dizájnja az esztétika terén sem okoz csalódást.

Leier Toscana

Mint a neve is mutatja, a Leier Toscana tetőcserép a mediterrán hangulatú otthonok esetében jelent kiváló választást, hiszen segítségével határozottan növelhetjük az ingatlan esetében ezt a tulajdonságot, válasszunk akár alapszínt, akár valamilyen speciális árnyalatot. Mivel betoncserépről van szó, garantáltan magas ellenállóképességgel rendelkezik és hatékonyan ellenáll az időjárás hatásainak.

Terrán tetőcserép

Az utóbbi néhány évben a folyamatos fejlesztések és modernizációk hatására a Terrán tetőcserép is rendkívüli népszerűségnek örvend a prémium kategóriás tetőfedő anyagok kedvelői között. Nem véletlenül, hiszen a gyártó termékei között az egészen klasszikus megoldásoktól kezdve, az exkluzív alternatívákon át, a futurisztikus lehetőségekig bezárólag minden megtalálható.

Milyen tetőcserepet válasszunk otthonunkra?

Terrán Coppo

A tematikus megoldások kedvelőinek dedikálva például ott a Terrán Coppo tetőcserép, mely a mediterrán hatást erősíti, de nemcsak a színek, hanem a különféle formák tekintetében is. Rendszerben alkalmazva kellemesen hullámzó, minden téren esztétikus tetőfelület alakítható ki a segítségével, méghozzá hangulatos stílus társaságában.

Terrán Danubia

Egy igazán sokrétű megoldást választ, aki a Terrán Danubia tetőcserép mellett dönt, hiszen a kimagasló tulajdonságokkal, ezáltal magas szintű tartóssággal kecsegtető termékcsaládon belül a legkülönfélébb színek – barna-, tégla-, fekete- vagy akár zöld árnyalat – közül válogathatunk, méghozzá egy nagyon esztétikus, sűrű hullámzást imitáló kialakítás társaságában.

Terrán Generon

A Terrán Generon egy rendkívül exkluzív termék a gyártó kínálatában, mely képes futurisztikus formában prezentálni a tetőcserepek jövőjét. A Generon ugyanis egy napelemes tetőcserép, mely nemcsak öltözteti és óvja otthonunkat az időjárás viszontagságaitól, de az energiatermelésben is segítséget nyújt.

Terrán Rundo

A klasszikus színek és formavilágok kedvelőinek legnagyobb örömére a Terrán Rundo tetőcserép garantáltan minden esetben megállja a helyét, ha egy régimódi megjelenésű, de mégis tartós és modern tudású tetőfedő anyagot keresünk. Elérhető klasszikus színekben, bordóban, zöldben, barnában és még akár koptatott hatást keltő látványvilággal is.

Terrán Standard

Mint ahogyan neve is mutatja, a Terrán Standard tetőcserép a gyártó kínálatának hagyományos típusa, mely az egyszerű megjelenés ellenére kimagasló megbízhatósággal kecsegtet. Jó ár-érték arányának hála ráadásul a kedvező árcédula mellé minden esetben magas szintű megbízhatóságot és minőséget társít.

Terrán Synus

A szinuszgörbe vonalai ihlették a Terrán Synus tetőcserepet, mely enyhe, de annál markánsabb hullámzó vonalakkal képes fedni otthonunkat, a változatos színhasználat miatt pedig szinte bármilyen stílusú ingatlan esetében megállja a helyét. Esztétikus megoldása mellett ráadásul nagyon könnyű önsúllyal rendelkezik, így egyáltalán nem terheli majd a tetőszerkezetet.

Terrán Zenit

Ha otthonunk minden elemét a modern vonalak és építészeti megoldások ihlették, akkor a Terrán Zenit tetőcserép garantáltan jó döntés lesz. A sima, egyenes és letisztult felület, valamint a hozzá kapcsolódó határozott vonalak mellett széles színválasztékot kínáló cseréptípus elérhető sötétebb árnyalatokban, de direkt régies hatású festésben is.

Tondach tetőcserép

A magyar lakosság körében szintén a legismertebb tetőfedő anyagok közé sorolható a Tondach tetőcserép, mely nagyszerű ár-érték aránya mellett leginkább a hagyományos megjelenés, ámde modern technológiai háttér kedvelőinek lehet jó választás. Akár új tetőre, akár felújításkor alkalmaznánk, a gyártó megoldásai minden esetben jó alternatívát képviselnek.

Milyen tetőcserepet válasszunk otthonunkra?

Klasszikus stílusú tetőcserép

A klasszikus stílusú tetőcserepeik közül például kiemelendő a Tondach Tangó, mely sajtolt technológiával készülő, terrakotta kerámiából álló megoldás. Dupla hornyos kialakításának hála rendkívül magas szintű tartósságot és precíz záródást kínál, emiatt akár tetőterek esetében is kitűnő választás lehet.

Mediterrán stílusú tetőcserép

Természetesen a Tondach kínálatában is elérhetők mediterrán stílusú megoldások. Ide soroljuk a Palotás termékcsaládot, mely többféle méretben és színben képviseli ezt a stílust, miközben képes kellemes tengerparti hangulatot kölcsönözni otthonunk számára, méghozzá kimagasló minőség és tartósság társaságában.

Modern stílusú tetőcserép

A klasszikus megoldások mellett ugyanakkor a Tondach a modern stílusú tetőcserepek terén is képes több terméket felvonultatni. Ide sorolható például a Figaro vagy az Inspira termékcsalád, melyek mindegyike maximális kompromisszummentességet kínál mind a színek, mind a formák, de még a tartósság tekintetében is, ha egy újszerű megoldást keresünk.

Tradicionális stílusú tetőcserép

A stílusok között azonban határozottan a klasszikus megoldások kedvelői találhatják majd meg a leginkább a számításaikat a Tondach kínálatában. A tradicionális stílust képviselő termékcsalád tagjai között ott lesz a hagyományos hódfarkú megoldás, míg a Táska vagy a Kékes tetőcserepek a régimódi magyar tetőszerkezetek hangulatát idézik fel előttünk a megjelenés terén, amit persze modern anyagösszetétel és technológia kísér.

Univerzális tetőcserép

Ha kizárólag természetesen anyagokból készült héjazatot szeretnénk a tetőnkre tenni, akkor a sajtolt kerámiából álló univerzális tetőcserepek közül válogassunk a Tondach kínálatából. Találunk egyszerűbb típusokat, mint a Bolero vagy a Nativa, de a vad hullámzás és látványvilág kedvelői számára a Twist lesz a megfelelő alternatíva.

Felkeltettük érdeklődését?
Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat

Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket