Homokozó házilag? Ezért fontos hozzá a minőségi homok!

A minőségi homokban nemcsak jobb játszani, hanem gyermekeinket is garantált biztonságban tudhatjuk benne.

Homokozóba csak minőségi homokot

Igazán szerencsések azok a szülők, akik rendelkeznek akkora kerttel, hogy oda gyermeküknek saját homokozót építsenek, lévén még a modern csöppségek is előszeretettel engedik szabadon fantáziájukat néhány négyzetméternyi homokon, ami csak az ő saját kis világuk, az álmok földje. Rengeteg szülő azonban sajnálatos módon nem fordít elég figyelmet arra, hogy mi kerüljünk a homokozóba! Megvásárolják a drága szerkezeteket, a játékokat, az árnyékolókat, de a belevalón rendszerint spórolnak, holott a minőségi homok fontosabb, mint gondolnánk. El is mondjuk, hogy miért!

A mosott homokban nincsenek szilánkok!

Mielőtt homokozót építünk, mindig vegyük figyelembe, hogy ez gyermekünknek készül, akinek a biztonsága bizonyára számunkra is mindennél fontosabb. Éppen ezért minden esetben mosott, első osztályú homokot válasszunk nekik, ami garantáltan nem tartalmaz majd semmiféle olyan idegen anyagot, ami kárt tehetne apróságainkban. Gyakori ugyanis a folyami- vagy osztályozatlan homoknál, hogy tele van szilánkokkal, esetleg olyan fémdarabokkal, melyek játék közben megvághatják a gyerekeket, aminek akár súlyos fertőzés is lehet a vége. Az osztályozott és mosott homokból ezek azonban garantáltan idejekorán kikerülnek. Fontos, hogy soha nem elég, ha egy rossz minőségű homokot otthon átrostálunk, hiszen így is megmaradhatnak benne olyan apró, de éles üveg- vagy fémszemcsék, melyek a játék során megsérthetik a gyerekek érzékeny bőrét.

Elfelejthetjük a hívatlan vendégeket!

Az osztályozatlan és ellenőrizetlen homok azonban nemcsak éles-, sérüléseket okozó tárgyakat rejtegethet, hanem számtalan hívatlan vendéget is. Bizonyos időszakokban ugyanis a puha és finom homok számtalan állatnak nyújt költési vagy pihenési helyet, ezáltal könnyen lehet, hogy még tojás formájában gyíkokat vagy kígyókat viszünk be vele a kertünkbe. Sőt mi több, az ellenőrizetlen homokba nem ritkán állati ürülék formájában mikroszkopikus kártevők, paraziták is kerülhetnek, melyek gyermekeinknél rendkívül könnyedén férgességet idézhetnek elő, ami túl későn felderítve akár tragédiához is vezethet. Bár utóbbit háziállatok, főként macskák megléte mellett otthon már nehéz lesz kiküszöbölni, ellenben ha lehet, akkor előzzük meg a bajt, ezáltal a minőségi, osztályozott és mosott homokkal garantáltan elkerülhetjük ezeket a problémákat.

A minőségi homokban jó játszani igazán!

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül ugyanakkor azt sem, hogy csak a minőségi homokban jó játszani igazán. A megfelelően mosott és osztályozott homok ugyanis annyira finom és homogén szemcsékből áll, hogy nem csomósodik, nem áll össze, ezáltal gyermekeink akár egy szép homokformát szeretnének készíteni belőle, akár egy várat építenének, a homok állaga garantáltan nem akadályozza majd meg őket az önfeledt játszadozásban.

Felkeltettük érdeklődését?
Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat

Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket