Hasznos tanácsok építőanyag vásárlása előtt

Ha építőanyag vásárlása előtt állunk, rengeteg tényezőt figyelembe kell vennünk, az ár pedig messze nem az egyetlen!

Építőanyag vásárlási kisokos

Az építőanyagok kapcsán határozottan kijelenthetjük, hogy beszerzésük minden esetben nagy odafigyelést igényel, hiszen beszéljünk akár új otthon építéséről, akár egy régi felújításáról, a megfelelő minőség mindig nagyon fontos. Bár manapság már csak a legritkább esetben engednek silány kvalitású termékeket forgalomba hozni, azonban még mindig egészen gyakran lehet ilyesmivel találkozni, noha egy megbízható tüzép egészen sokat segíthet ennek elkerülésében.

Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy az építőanyagok kapcsán az ár és a minőség a legfontosabb kitételek, vagyis lefordítva: mindenki szeretné a legolcsóbban a legjobb tulajdonságokkal rendelkező terméket kapni. Ez nem meglepő, hiszen egy családi ház felépítése ma már 30-40 millió forintba is belekerülhet, a legtöbben pedig nem néhány évre, hanem hosszú évtizedekre, több generációnak építenek otthonokat, ezáltal a felhúzott falaknak vagy a felhordott vakolatoknak még 50-100 év múlva is ugyanazt a funkciót kell betölteniük.

Az építőanyag ára a legfontosabb!

Az első és legfontosabb tényező ebben a témában, hogy az olcsó húsnak gyakran híg a leve az építőanyagok kapcsán is, ezáltal ha van választási lehetőségünk – bizonyos esetekben nem lesz –, akkor ne feltétlenül a legolcsóbb termék mellett döntsünk, hiszen ebben az iparágban a legtöbbször még nem érvényes a „márkát kell megfizetni” irányelv. A drágább építőanyag tehát a legtöbbször mindig jobb minőségű és tulajdonságú is lesz egyben!

Hasznos tanácsok építőanyag vásárlása előtt

Fontos ebben a tekintetben egy megbízható tüzép kiválasztása, ahol nemcsak tanácsokat tudnak adni nekünk – akár azzal kapcsolatban is, hogy miért válasszuk a drágább terméket, vagy miért ne azt vegyük meg –, miközben a második nagyobb tételű vásárlásnál már törzsvásárlóként tekintenek ránk, ami garantálja a kedvezőbb árakat és a nagyobb bizalmat.

Az ár azonban nem minden!

Lényeges még az építőanyagok tekintetében a minőség és az elérhetőség is! A minőséget nyilvánvalóan alig kell túlmagyarázni, hiszen mindenki évtizedekre előre gondolkodik ezen a téren, és senki sem szeretné, ha a drága csempék lepotyognának a falról, vagy a tető már az első vihar után beázna. Noha rengeteg múlik azon is, hogy az építőanyagokkal milyen szakemberek dolgoznak, ugyanakkor a jó minőség kiválasztása már önmagában fél siker. Persze általános probléma, hogy mit nevezhetünk jó minőségnek? Ebben a kérdésben mindig a szakemberek és a megbízható tüzép munkatársai tudnak segítséget adni, akik hozzánk mérten bizonyára sokkal felkészültebbek és járatosabbak a témában, de természetesen az interneten is érdemes lehet körülnézni, ahol a megfelelő fórumokon rengeteg véleményt találhatunk az egyes termékekről.

Hogy miért lényeges építőanyag kiválasztásakor az elérhetőség? Bár csak bizonyos termékekre igaz, azonban néhány márka között alapvető eltérések lehetnek a színárnyalat vagy éppen a tulajdonságok között. A színkülönbségek nyilván egy terülő betonnál vagy egy falazó habarcsnál nem mérvadóak, azonban a tapadási vagy a száradási tulajdonságok már annál inkább. Ha például eltérő száradási idővel rendelkező habarccsal dolgozunk, és csak az egyik tulajdonságait vesszük figyelembe, majd rádolgozunk finomvakolóval, miközben valamelyik alaprétegnek még bőven száradnia kellett volna, akkor abból katasztrofális minőség és megjelenés is származhat akár napokon belül, de az is előfordulhat, hogy csak évek múlva.

Hasznos tanácsok építőanyag vásárlása előtt

Bár a tüzépek többségénél alapvető szolgáltatás a kiszállítás, bizonyos esetekben azonban ez vagy feláras vagy nem megoldott, tehát a vevőnek magának kell gondoskodnia róla. Éppen emiatt fontos lehet a választás során az is, hogy a megvásárolt termékeket szakszerűen házhoz szállítják, és nem kell nekünk teherautót bérelnünk vagy kölcsönkérnünk, illetve több száz kilót megmozgatnunk ahhoz, hogy az építőanyagok megérkezzenek a felhasználási helyükre.

Felkeltettük érdeklődését?
Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat

Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket