Ezért gyorsabb az építkezés az Ytong téglával

Nemcsak a hőszigetelést, hanem az építkezés tempóját is pozitívan befolyásolja, ha Ytong téglát választunk.

Gyorsabb építkezés Ytonggal

A modern építőiparban egyre nagyobb figyelmet és egyre gyakoribb szerepet kap az Ytong tégla, ha egy új ingatlan felépítéséről van szó. Ez nem véletlen, hiszen azon túl, hogy némileg drágább, mint bizonyos hagyományos téglák és építőelemek, a mérleg pozitív oldalán sokkal több érvet, illetve nyomós okot találunk, hiszen az ilyen anyagból készült otthonok rengeteg pozitív tulajdonságot is képesek felvonultatni.

Példának okáért nem igényelnek extra hőszigetelést, mert önmagukban is kiválóak, de zaj- és tűzvédelmi funkciójuk mellett kimagasló a nyomószilárdságuk, a környezetvédelem szempontjából sem elhanyagolhatók, ezen felül pedig könnyű velük dolgozni. Ez utóbbi hozza magával, hogy a Békás Épker kínálatából kiváló áron megvásárolható Ytong téglával a konkrét építkezés is sokkal gyorsabb lesz. Hogy mégis miért? Lássuk!

Az Ytong tégla mérete

Az egyik legfontosabb tulajdonság, ami az Ytong tégla kapcsán indokolttá teszi a gyors építkezést, az leginkább nem más, mint a méret. Valamennyi hagyományos építőanyaghoz viszonyítva sokkal nagyobb kiterjedéssel rendelkezik, ezáltal sokkal könnyeb és gyorsabb egy 60 centiméter széles blokkal haladni egy 25 centimétereshez viszonyítva. Mindehhez pedig még könnyed jelleg is tartozik, hiszen konkrétan az Ytongnak az anyaga nem nehéz, emiatt kevesebb energia befektetését igényli, mint egy közönséges tégla.

Az Ytong tégla formája

Alaposan megnöveli az építkezés tempóját az Ytong tégla formavilága, illetve valamennyi hozzá kapcsolódó sajátosság is. Eleve a kérdéses építőanyag minden oldalról merőleges tulajdonságokkal rendelkezik, szabályos négyzet vagy téglalap, ami kifejezetten egyszerűbbé teszi a munkát, hiszen könnyebb vele pontosan dolgozni és jóval kevesebb a hibafaktor is többek között. Ez utóbbi különösen lényeges annak fényében, hogy ilyenkor nem kell hőhidakkal számolni, de jóval nehezebb eltérni a függőleges és vízszintes értékektől is.

“Az

Ezen felül az Ytong falazóblokkot is elérhetjük már nútféderes kialakítással, ami azt jelenti, hogy oldalról speciális nyúlványok és mélyedések segítik elő a pontos illeszkedést. Emiatt elegendő csak a blokk felső- és alsó részét habarccsal kenni ahhoz, hogy haladni lehessen. Ez és a pontos illeszkedések rendkívüli mértékben felgyorsítják az építkezést, az első téglasor letételét követően még azok is optimális sebességgel tudnak haladni vele, akiknek korábban még soha nem volt dolguk Ytonggal, vagy életükben nem falaztak semmit.

Az Ytong tégla megmunkálása

Nagyon súlyos fejtörést tud okozni az építkezés kapcsán a hagyományos építőanyagok megmunkálása, illetve beépítése. Az üreges téglák vágása például kifejezetten komoly kellemetlenségekkel jár, jellemzően nem is vágják, hanem törik őket, amitől helyenként több betont, több habarcsot alkalmaznak, és külső hőszigetelés ellenére is hőhíd alakulhat ki. Ilyen az Ytong alkalmazásakor egyszerűen nem fordulhat elő.

Ennek az oka részben a négyzetes kialakításból fakad, valamint abból, hogy az Ytong nagyon könnyedén megmunkálható, ezáltal például egyszerűen fűrészelhető, nem okoz gondot számára, ha fúrni kell, de a marás, a formára vágás szintén nagyon egyszerűen megvalósítható minden különösebb probléma nélkül. Ennek jóvoltából sokkal könnyebb például elérni a precíz illesztéseket, a megfelelő profilokat, kialakítani például az elektromos hálózat vagy a vízrendszer bemarásait és bemélyedéseit, mindezt úgy, hogy közben egyenletes habarcsmennyiséggel lehet dolgozni, tehát nem kell tartani például a különféle hőhidaktól.

“Az

Az Ytong ma már konkrét szerkezet építését teszi lehetővé

Rengetegen azért nem akarnak az Ytong tégla mellett dönteni egy építkezés kapcsán, mert abban a tévhitben élnek, hogy kizárólag falazáshoz használható, vagy csak a ház bizonyos részein, márpedig ez nem igaz. Az Ytong ma már komplett rendszerben kapható, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag a lábazattól kezdve a födémszerkezetig bezárólag mindent kihozhatunk belőle könnyedén, tehát az ingatlan egy teljesen homogén egységet alkot majd vele.

Emiatt nem kell aggódnunk például azon, hogy miként lehet összehozni az Ytong elemeket a hagyományos téglával vagy a betonnal, ami korábban valóban komoly gondokat okozott mind a hőhidak, mind az utólagos szigetelés tekintetében. Ma már az Ytong téglából és a kapcsolódó elemekből az ingatlan komplett szerkezete felépíthető minden különösebb probléma nélkül.

A tégla és az Ytong beépítési ideje közti különbség

A téma kapcsán végül, de nem utolsó sorban fontos lehet kiemelni még a hagyományos tégla és az Ytong beépítési ideje közti különbségeket, hiszen erről komplett tanulmányok és számítások láttak már napvilágot korábban.

Ennek fényében egy korszerű N+F téglával (méretek: 25 centiméteres hosszúság, 24 centiméteres magasság, 38 centiméteres mélység), speciális hőszigetelő falazóhabarcs használatával a falszerkezet négyzetmétere 0,87 egységnyi óra alatt készül el.

“A

Ezzel szemben egy NF+GT Ytong tégla alkalmazásával (méretek: 60 centiméteres hosszúság, 20 centiméteres magasság, 30 centiméteres mélység), vékonyágyazatú falazóhabarcs társaságában a falszerkezet négyzetmétere közel feleannyi, 0,54 egységnyi óra alatt készülhet el.

A statisztikák mellett ráadásul az általános tapasztalatok is azt mutatják, hogy kellő gyakorlat esetén az Ytong téglával történő építkezés mindig sokkal gyorsabb, különösen annak fényében, hogy az ilyen szerkezetnél még extra külső hőszigetelésre sem lesz szükség, sőt a falak belső kialakítása egyaránt könnyedebb, egyszerűbb lehet, hiszen a felület már eleve egyenletes.

Felkeltettük érdeklődését?
Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat

Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket