A fehércement alkalmazási területeiről és előnyeiről

A cement kapcsán az emberek többsége hajlamos a jól megszokott szürke, poralapú, jellegzetes illatú kötőanyagra gondolni, mely masszív építési megoldások és tartós betonelemek készítésére lehet ideális megoldás.

A fehércement alkalmazási területei

Kevesen tudják, hogy léteznek másféle cementtípusok is, mint amilyen például a fehércement, mely az építőiparban egy bejáratott, nem mellesleg pedig jól bevált kötőanyagként ismert.

Mint neve is mutatja, a fehércement megszilárdulva nem a hagyományos társához hasonló szürke építési megoldásokat eredményez, hanem egy sokkal természetesebb, fehéres színű végterméket ad, mely szintén alkalmas a nagy szilárdságú, tartós szerkezetek felhúzására. A fehércementet napjainkban egyre több helyen alkalmazzák az építőiparban, méghozzá olyannyira, hogy bizonyos modern építészeti megoldásokhoz már elengedhetetlen ez az alapanyag.

Különösen esztétikai értékei miatt alkalmazzák gyakran, hiszen felületi fehérsége teljesen új dimenziókat nyit a betonelemek megjelenése kapcsán, hiszen az ilyen fehér színű betonfelületekből lehet csak igazán kellemes megjelenést adni egy épület számára kívül és belül egyaránt. Emiatt főként az úgynevezett transzportbeton, valamint a kész betonelemek és egyéb betontermékek kialakításához alkalmazzák, de vakolatokhoz és falazóhabarcsokhoz egyaránt közkedvelt megoldás.

A fehércement használatának előnyei

A fehércement használatának számos előnye ismert. Elsődlegesen esztétikai pozitívumait emelik ki a legtöbb helyen, hiszen egy olyan divatos megjelenésű, modern hatású megoldásról van szó, mely új dimenziókba lépteti az építészeti megoldásokat. Rendszerint jó minőségű alapanyagokról van szó, melyek nagy kreativitással formálhatók, ezáltal dekoratív és elegáns megoldások kialakítására ad lehetőséget. Ezen felül szinte bármilyen típusú épületszerkezet esetében különleges alternatívákat biztosít úgy, hogy a végeredményt a hagyományos beton stabilitásával és terhelhetőséggel elegyíti. Kifejezetten sok lehetőséget kínál a méretek, a minták, sőt a későbbiekben alkalmazott színárnyalatok szempontjából is.

Az esztétika azonban nem minden, ha nem társul megfelelő technológiai háttérrel. A fehércement ezen a téren szintén rengeteg kimagasló tulajdonsággal bír, hiszen jól feldolgozható, nagy szilárdságú, valamint nagy szerkezeti szívósságot garantál. Nem elhanyagolható szempont, hogy jelentős ellenállást mutatott a gyakorlatban a nedvességgel szemben, miközben jó fedési tulajdonságai mellett nagyszerűen elegyíthető különféle adalékanyagokkal.

Szintén a fehércement mellett szól a jó ár-érték arány, hiszen hosszabb távon jelentősen le tudja csökkenteni a különféle karbantartási költségeket, miközben növekszik vele minden épület esetében az értékállóság is. Kifejezetten rendhagyó, természetes összhatása mellett ráadásul a jobb minőségű alapanyagok kizárólag természetes összetevőkből készülnek, így garantáltan nem kell ipari vegyianyagokat bevinni a lakásba. Ezen felül a hőszigetelés terén sem elhanyagolhatók a tulajdonságai, hiszen termikus karakterisztikája nagyon jó, ezáltal nemcsak a hőt tartja meg kiválóan, de a hőmérsékleti ingadozásokra egyaránt megfelelően reagál.

Sok helyen vizsgálták az elhangzottak mellett a fehércement életünkre gyakorolt hatását is, mely sok esetben elhanyagolható az építőipari termékek világában, azonban egy kifejezetten díszítésre (is) alkalmas alapanyag esetében lényeges szempont. A természetes alapanyagok tudata és a letisztult fehér megjelenés például kimagasló mértékben javítja az életminőségünket, miközben naturalisztikus szépsége magas szintű komfortérzetet kínál, olyan jellegzetes megjelenéssel gazdagítva lakóterünket, amire egy ennyire szilárd betonmegoldás korábban még soha nem volt képes. Alkalmazása után gyakran kiemelik a tulajdonosok, hogy a fehércement a természetet elegyíti az épülettechnológiával, miközben kültéri használat esetén lehetőséget ad arra, hogy bármilyen időjárási körülmény esetén megtartja az épület látványos megjelenését.

Felkeltettük érdeklődését?
Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat

Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket