3 hasznos tipp egy kis őszi lakásfelújításhoz

A közhiedelemmel ellentétben egy kisebb lakásfelújításhoz nem kell több millió forint, néha ennek a töredéke is elég.

Hasznos tippek őszi lakásfelújításhoz

A lakásfelújításra sokan hajlamosak úgy gondolni, mint egy óriási felfordulással és hatalmas kiadással járó folyamatra, holott a belső renoválást nagyon ügyesen megvalósíthatjuk minimális ráfordítással. Természetesen nem állítjuk azt, hogy egy családi ház teljes belső renoválása a pincétől a padlásig filléres dolog, de egy kis kreativitás ilyen esetekben sem árt. Ha pedig maradt egy kis pénzünk például a nyári nyaralásból, és szívesen befektetnénk abba, hogy lakásunk megszépüljön, akkor íme három hasznos tanács, amit akár ősszel is megvalósíthatunk!

1. Parkettával újítsuk a padlót!

Ha meguntuk a padlószőnyeget, a linóleumot vagy a járólapot, és szeretnénk valami sokkal barátságosabb, fahatású padlót valamelyik szobába, akkor a legjobb megoldás a szalagparketta lesz. Nagy előnye, hogy olcsó, lefektetése nem igényel sok szakértelmet, és speciális szerszámok sem kellenek hozzá. Gyakorlatilag csak megvesszük a megfelelő mennyiségű parkettát, az alá tartozó szigetelőanyagot és a színben hozzá passzoló falszegélyt – ami mögött néhány kábelt is elrejthetünk –, és egy nap alatt megújíthatjuk a komplett padlót ki- és bepakolással együtt.

3 hasznos tipp egy kis őszi lakásfelújításhoz

Alapszabály azonban, hogy szalagparkettát kizárólag szintezett talajra fektethetünk le, így amennyiben problémás lenne a padló, vegyünk pár zsák önterülő betont, amivel plusz egy nap, és néhány plusz ezres ráfordításával még a szerkezetet is felújíthatjuk. Ezzel ráadásul nemcsak az aljzat minőségét, hanem szigetelését is növelhetjük, hovatovább megkönnyíthetjük a szalagparketta lerakását.

2. Maradt egy kis festék? Legyünk kreatívak!

Ha nagy meszelés volt nyáron, vagy valamelyik ismerősnél, és maradt egy kevés festék, amit szívesen nekünk adnának, akkor azzal is csodákat művelhetünk néhány helyiségben. Kezdjük azzal, hogy 2018-at írunk, tehát itt az ideje elfelejteni az egyszínű szobákat, ezáltal egy kevéske festékkel nyugodtan átszínezhetünk egy-két falat, akár éppen azokat, melyek valamilyen okból kifolyólag megsérültek.

3 hasznos tipp egy kis őszi lakásfelújításhoz

Természetesen ne feledkezzünk meg róla, hogy ha a falnak nemcsak a felülete, hanem a szerkezete is problémás, akkor nem elég egy kis alapozó után felvinni a festéket, lévén ilyen esetben némi extra munkára lesz szükségünk. Ha egy beázás miatt sérült például a vakolat, nem kell az egész falon leverni, elegendő lesz csak a problémás részeken, és úgynevezett javító vakolattal orvosolni a bajt. Kisebb hibák esetében gipsszel és glettel is próbálkozhatunk, hogy makulátlanul egyenletes falfelületre vigyük fel azt a pár deciliter festéket. Mindez szintén minimális befektetés, ellenben rendkívül látványos eredményt szülhet!

3. Mi legyen a plafonnal?

Ha a padló és a fal megújult, valamit illene kezdeni a plafonnal is. A maradék festéket ide szintén felhasználhatjuk, lévén a megfelelő kontrasztszínek alkalmazásával nagyon jó eredmény születhet, de amennyiben repedezésektől mentes, könnyedén ápolható plafont szeretnénk, akkor használjunk gipszkartont vagy faburkolatot, más néven lambériát hozzá.

Bármelyik alternatíva mellett döntünk, egy plafon esetében nem kell óriási befektetéssel számolnunk, azonban érdemes szakemberre bízni a dübelezést, valamint a tartószerkezet kialakítását, amire felerősítjük majd a gipszkartont vagy a lambériát. Előnyük, hogy nemcsak nagyon jól néznek ki és gyorsan telepíthetők, hanem mindemellett még extra szigetelést is biztosítanak otthonunknak!

Felkeltettük érdeklődését?
Kérdésével forduljon hozzánk bizalommal.

Kapcsolat

Legfrissebb híreink

Olvassa el legfrissebb híreinket